VIDEO Scandal în CGMB. Sorin Oprescu dă în judecată un consilier PDL, pentru calomnie

Scandal la Primăria Capitalei! Sorin Oprescu, primarul general, şi-a ieşit din pepeni când un consilier i-a cerut explicaţii pentru un articol din presă. În materialul respectiv, primarul este acuzat că ar fi implicat în afaceri cu medicamente şi aparatură sanitară. Sorin Oprescu a explicat că nu trebuie să dea lămuriri pentru o calomnie, dar, enervat, a părăsit sala de consiliu.

RomaniaTV.net
12 dec. 2011, 15:42
VIDEO Scandal în CGMB. Sorin Oprescu dă în judecată un consilier PDL, pentru calomnie

Romeo Pop i-a cerut primarului Sorin Oprescu, în şedinţa CGMB de luni, să spună dacă informaţiile apărute în presă potrivit cărora firme care l-au sponsorizat în campania electorală din 2008 şi au câştigat pe bandă rulantă licitaţii la Primăria Capitalei sunt adevărate şi dacă, în cazul în care se dovedeşte că este adevărat, este dispus să-şi dea demisia.

Sorin Oprescu a negat toate acuzaţiile aduse şi a spus că îl va da în judecată pe Romeo Pop, precizând că niciuna dintre afirmaţiile apărute în presă nu este adevărată, existând doar „sarcina de a-l ataca pe Oprescu”.

Primarul a spus că niciodată Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) nu a avut vreo legătură cu cumpărăturile făcute de spitale.

„Licitaţiile pentru medicamente au fost făcute de directorii de spitale, la cererea colegilor lor, iar în ceea ce priveşte aparatura, consiliul de administraţie al spitalelor hotărâreşte ce să cumpere„, a precizat Oprescu.

Edilul Capitalei a ţinut să precizeze faptul că, în urmă cu două spătămâni, i s-a prezentat un material care a apărut luni în presă, atunci fiindu-i cerută suma de 100 de mii de euro pe lună ca acesta să nu apară.

„Am refuzat. Pe mine nu mă şantajează nimeni„, a spus Oprescu.

Întrebat cine este persoana care a vrut să-l şantajeze, Oprescu a spus că nu vrea să dea amănunte şi că se va afla totul în justiţie.
Oprescu a părăsit şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti spunând că nu stă să fie jignit.