Scandal în cimitir. Oseminte dezgropate, rude supărate, poliţie la faţa locului

Scandal în urma profanării unui mormânt într-o localitate din Mehedinţi. Rudele unui bărbat mort acum opt ani au luat foc după ce au găsit rămăşitele defunctului împrăştiate prin cimitir. Oamenii au chemat poliţia şi au dat vina pe preotul satului.

RomaniaTV.net
10 mart. 2012, 06:57
Scandal în cimitir. Oseminte dezgropate, rude supărate, poliţie la faţa locului

Zilele trecute, nepotul bărbatului mort acum opt ani s-a dus la cimitir. Doar că în locul lui era înmormântată o altă persoană, iar osemintele celuilalt erau lăsate la voia întâmplării, lângă groapă.

Îi acuz de profanare.  Nu se poate aşa ceva! Am sesizat poliţia, au venit la faţa locului, s-au luat măsuri. O să mergem până-n pânzele albe„, a spus nepotul.

Groparii şi preotul satului dau vina pe vremea rea şi spun că e vorba de o încurcătură. Ei susţin că a nins, iar rămăşiţele au fost acoperite de zăpadă şi de aceea le-au uitat afară.

Am întrebat pe dascăl dacă începem altă groapă. Nu, săpaţi în continuare şi le puneţi la un loc, la un colţ, toate oasele. Dacă a fost zăpada mare„, a spus groparul.

„Cred că a fost cumva o încurcătură, zăpada fiind mare. Au venit cei cu mortul, au săpat, dar nu au săpat unde le-a arătata ăla pentru că s-a astupat din cauza viscolului. Am venit am făcut înmormântarea după care am plecat acasă”, a spus Alexandru Căpăţână – preotul satului.

Cei vinovaţi nu vor răspunde penal pentru că bărbatul a murit acum 8 ani şi deshumarea neautorizată este pedepsită doar dacă se produce până în 7 ani.

Se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de profanare de morminte„, a declarat Viorel Pandelică – şef secţia Poliţia Rurală Cujmir.