Scandal în coaliţia de guvernare. PNL vrea demisia din Guvern a lui Vlad Voiculescu!

Coaliţia de guvernarea e pe un butoi de pulbere din cauza ministrului Sănătăţii. Vlad Voiculescu are zilele numărate la Guvern după gafa monumentală cu privire la morţii cu COVID.

09 apr. 2021, 10:39
Scandal în coaliţia de guvernare. PNL vrea demisia din Guvern a lui Vlad Voiculescu!

Scandal în coaliţia de guvernare. Liderii PNL  îl vor afară din Guvern și, potrivit unor surse, aceștia ar avea și acceptul președintelui Klaus Iohannis. Rămâne de aflat doar momentul la care acesta va fi nevoit să plece din Guvern, spune Antena 3. 

Scandal în coaliţia de guvernare. PNL vrea demisia din Guvern a lui Vlad Voiculescu!

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, joi, că Ordinul de ministru nu prevede faptul că morții de COVID trebuie îngropaţi fără haine, în saci, demonstrând, astfel, că nu ştie ce prevede documentul.

Citeşte şi: Ministrul Vlad Voiculescu, atacat şi de PNL, şi de PSD: „Nu știu cine îl mai susține, poate părinții lui”

„Dacă cei de la Pompe funebre au îngropat oameni fără să respecte legea, atunci au făcut de capul lor”, a spus, joi, Vlad Voiculescu, răspunzând unei întrebări a presei.

Întrebat de jurnalişti dacă îşi prezintă scuze familiilor celor decedaţi de COVID şi îngropaţi fără haine, ministrul a spus că nu el a semnat ordinul şi că nu scrie nicăieri că acele cadavre nu pot fi îmbrăcate.

„Mai întâi, nu eu am scris ordinul și în ordinul pe care îl voi modifica nu scrie nicăieri că trebuiau să fie înmormântați fără haine. E o întrebare-capcană față de un neadevăr. Citiți în ordin, nu scrie nicăieri că oamenii trebuiau să fie îngropați fără haine.

(…) Regula, dacă nu s-a respectat undeva, este din pricina unei lipse de bun simț elementar a oamenilor.

Florin Cîţu a fost întrebat dacă Vlad Voiculescu va fi demis din funcţia de ministru al Sănătăţii după gafa despre înmormântarea persoanelor decedate din cauza COVID-19. Premierul nu a dat, însă, un răspuns privind o posibilă demitere.

„Am văzut că a făcut o declarație, apoi a venit și și-a cerut scuze. Am discutat cu el, voi mai discuta. (…) Ați văzut că vine în fața dumneavoastră aproape săptămânal cu declarații de presă. Va veni și în continuare. Acelea au fost regulile aprobate anul trecut. Au fost reguli luate într-un moment dificil, nu știa nimeni ce era cu pandemia. De atunci, bineînțeles, s-au schimbat multe lucruri”, a zis Florin Cîțu.

Citeşte şi: Florin Cîţu, prima reacţie după gafa lui Vlad Voiculescu despre înmormântarea morţilor de COVID. „Şi-a cerut scuze. Am discutat cu el”