Scandal în Dâmbovița! Un șarpe boa confiscat de Garda de Mediu. Ce se va întâmpla cu reptila acum

Tot mai mulți oameni își doresc animale de companie exotice, însă, de cele mai multe ori, uită că este nevoie să respecte și legislația în vigoare. Acesta este și cazul unui bărbat din Dâmbovița.

17 aug. 2023, 16:38
Scandal în Dâmbovița! Un șarpe boa confiscat de Garda de Mediu. Ce se va întâmpla cu reptila acum
Scandal în Dâmbovița! Un șarpe boa confiscat de Garda de Mediu. Ce se va întâmpla cu reptila acum

Cu toate că este interesant să ai animale exotice, trebuie să știi că există o legislație în vigoare pe care trebuie să o respecți, dacă vrei să ai la tine acasă o astfel de vietate. Un bărbat din Dâmbovița a uitat de acest aspect și a ținut în casă un șarpe boa. Bineînțeles că acesta îl deținea în mod ilegal, iar Garda de Mediu a intervenit pentru a-l confisca.

Citește și: Alertă într-un bar din România după ce un șarpe de un metru a fost găsit în aparatul de cafea

„Comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Dâmboviţa au procedat la confiscarea unui şarpe boa deţinut ilegal de o persoană fizică”, anunţă Garda de Mediu.

După ce a fost preluat de reprezentanții Gărzii de Mediu, șarpele boa a fost predat Grădinii Zoologice din Târgovişte. Instituţia citată precizează că este interzisă deţinerea în captivitate a animalelor sălbatice fără autorizaţiile prevăzute de legislaţia în vigoare.

Ce trebuie să știi înainte de a cumpăra un șarpe

Sarpele este un animal de companie modern. Nu mananca foarte mult si are nevoie decat de foarte putina atentie. Sarpele nu face zgomot, nu lasa par prin casa, iar cresterea sa nu presupune foarte mult timp.  Serpii sunt animale fascinante de companie care ingrijite corespunzator devin chiar blanzi. Nu se recomanda oricui. Au cateva nevoi speciale care o data indeplinite poti avea un nou prieten. Nu se recomanda sa aduci in casa serpi din salbaticie pentru ca pot avea boli/paraziti si se imblanzesc greu, mai ales daca stapanul nu are experienta.

Toti serpii sunt carnivori. In salbaticie din meniul lui fac parte broaste, soparle, insecte mari, pesti, melci si alti serpi. Cand vine vorba despre mamifere singura limita este marimea. In functie de specie poate inghiti animale pana la marimea unei caprioare. Inima este cat se poate de mobila, caracteristica foarte utila atunci cand consuma o prada uriasa (in caz contrar, inima lor ar risca sa fie strivita).

In captivitate este hranit de obicei cu soricei mici sau foarte mici. Nu se recomanda hrana vie pentru ca sarpele din captivitate nu are experienta in vanatoare si se poate accidenta. Cei care vor sa creasca un sarpe trebuie sa stie ca este o responsabilitate pe termen lung. Sarpele traieste peste 20 de ani. In acest timp trebuie hranit si ingrijit. Cea mai populara hrana pentru serpi este cea congelata. Aceasta poate fi cumparata de la magazinele de specialitate.

Citește și: Vești bune pentru turismul balnear românesc! Ministerul Economiei anunță investiții masive pentru proiectele de investiții private din stațiunile balneare și balneoclimatice