Scandal în dosarul morţii lui Emi Pian. Acuzaţii grave aduse procurorilor: „Loveşte cu lama cuţitului”

Scandal în dosarul morţii lui Emi Pian. Frații Duduianu și Gheorghe Emanuel Richard, presupusul criminal al lui Emi Pian, ar putea fi plasați sub control judiciar după mai bine de un an și jumătate de arest preventiv în cazul morții celebrului interlop. 

06 dec. 2021, 10:33
Scandal în dosarul morţii lui Emi Pian. Acuzaţii grave aduse procurorilor: „Loveşte cu lama cuţitului”
Scandal în dosarul morţii lui Emi Pian

Scandal în dosarul morţii lui Emi Pian. Avocaţii fraţilor Duduianu aduc acuzaţii grave la adresa procurorilor, cum că ar folosi ”o argumentație luată din conceptele lui Hitler” pentru a-i ține pe cei doi închiși, pentru că, în cazul unei posibile eliberări, să se declanșeze o ciocnire între clanuri cu scopul de a răzbuna moartea lui Pian.

Citeşte şi: Ce se întâmplă la mormântul lui Emi Pian la un de la moartea celebrului interlop

Avocații susțin însă că aceast temere este lipsită de temei și nu este suficientă pentru a-i ține pe clienții lor în spatele gratiilor. ”Or, așa cum reține și judecătorul cauzei de la luarea măsurii arestării preventive, inculpatul Dudianu Vasile a avut un comportament ireproșabil.

De asemenea, solicită să aibă în vedere că în prezenta cauză nu există nicio dovadă cu privire la săvârșirea infracțiunii, astfel cum este în prezenta cauză, un alt coinculpat este văzut într-o singură imagine în care lovește, dă cu bastonul telescopic în persoana vătămată, încercând să-l deposedeze de baioneta pe care o avea în mână, baioneta care l-a și ucis pe fratele inculpatului.  

Or, în aceste împrejurări, fără nicio probă, doar ca să-și arate respectul față de judecător și pentru a da curs celor din celulă ce îi spuneau că o să stea în pușcărie mulți ani, inculpatul a optat pentru procedura simplificată.

Totodată, arată că inculpatul s-a pus la dispoziția organelor judiciare, precum și faptul că în această cauză a întâlnit o argumentație pe care nu a mai întâlnit-o, respectiv o argumentație luată din conceptele lui Hitler în sensul că inculpatul Duduianu Vasile trebuie să fie înlăturat din societate pentru că este o persoană care prezintă pericol pentru ordinea publică”, a arătat avocatul lui Vasile Duduianu, cunoscut sub numele de Grațian Pian, potrivit Wowbiz.ro.

Scandal în dosarul morţii lui Emi Pian

Reprezentantul lui Laurențiu Duduianu, alias Ciprian Pian a susținut, de asemenea că nu există probe împotriva clientului său și că acesta i-a aplicat presupusului criminal o singură lovitură care nu-i putea provoca vreo rană gravă.

Inculpatul Duduianu Laurențiu a fost trimis în judecată pentru că a lovit persoana vătămată cu mânerul unui cuțit în bărbie, respectiv cu un obiect inapt să ucidă, într-o zonă nevitală.

Încadrarea juridică și toate măsurile preventive până la acest moment, astfel cum se poate observa în fiecare încheiere, inclusiv în cea atacată, au vizat activitatea indivizibilă a grupului, nu contribuția inculpatului Duduianu Laurențiu, care ar fi fost extrem de periculoasă.

Pe de altă parte, aceeași stare de pericol prezentată de către Parchet, inculpatul Gheorghe Emanuel Richard lovește cu lama cuțitului, de două ori, în două zone esențiale, ajungând la decesul victimei. Față de această împrejurare, arată că starea de pericol nu poate fi comparată”, a arătat avocatul lui Duduianu.

Instanța a decis plasarea sub control judiciar a tutoror celor 3 inculpați, însă Parchetul a făcut apel și a câștigat. Pe 24 noiembrie, Laurențiu și Vasile Duduianu au făcut în mod separat cerere de plasare sub control judiciar iar instanța le-a dat din nou câștig de cauză. Decizia nu este însă definitivă.


loading...