Scandal în faţa unui bar din Botoşani. Poliţistă lovită de un tânăr recalcitrant. Update: Bărbatul a fost reţinut

Un scandal de amploare a avut loc în faţa unui bar din judeţul Botoşani, după ce un tânăr ar fi ameninţat o fată în vârstă de 20 de ani. La faţa locului a intervenit un echipaj de Poliţie, iar o poliţistă a fost lovită de bărbatul recalcitrant în timp ce încerca să-l încătuşeze.

21 aug. 2021, 19:36
Scandal în faţa unui bar din Botoşani. Poliţistă lovită de un tânăr recalcitrant. Update: Bărbatul a fost reţinut

UPDATE: Bărbatul de 31 de ani din Botoşani care s-a opus încătuşării, în urma unui scandal, şi a lovit în faţă o poliţistă a fost reţinut pentru ultraj. Sindicatul Europol arată că poliţista are o vechime de trei ani la Ordine Publică şi a salvat viaţa unui tânăr, rănit într-un accident rutier. Totodată, în luna mai a acestui an, ea a negociat cu un bărbat care îşi ţinea fetiţa de trei ani sub ameninţarea cuţitului şi l-a convins să renunţe la acest gest şi să îi dea copila.

„Faţă de tânărul de 31 de ani a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj. Acesta a fost introdus in Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Botoşani”, a anunţat, sâmbătă seară, Poliţia Judeţeană Botoşani.
Reprezentanţii Sindicatului Europol au afirmat că, „profitând de prezenţa mai multor tineri «care vor o ţară ca afară», individul s-a opus încătuşării având sprijinul acestora care în loc să ajute la imobilizarea acestuia, ori să-i sugereze să se liniştească, aceştia şi-au dat frâu liber instinctelor primitive şi au început să tragă de poliţişti şi chiar să-i îmbrâncească, împiedicându-i astfel să ducă intervenţia la bun sfârşit”.
„Cetăţeanul «abuzat» care beneficia de suportul celor cărora li se părea normal că a ameninţat o femeie, în busculada creată a lovit-o cu pumnul în zona feţei pe colega noastră”, au adăugat aceştia. Sindicaliştii au arătat că, în urma loviturii primite, poliţista va necesita 5-6 zile de îngrijiri medicale.

UPDATE!Iulia Froicu din cadrul IPJ Botoșani are o vechime de 3 ani în structura de Ordine Publică și ne putem mândri…

Posted by Sindicatul Europol on Saturday, August 21, 2021

„În asemenea situaţii nu putem vorbi decât despre dispunerea unor măsuri preventive pentru astfel de indivizi ce pun în primejdie siguranţă cetăţenilor sau a poliţiştilor”, au subliniat aceştia.
Potrivit sindicaliştilor, poliţista, Iulia Froicu din cadrul IPJ Botoşani, are o vechime de 3 ani în structura de Ordine Publică, dar are rezultate cu care se poate mândri „întrucât ca mulţi alţi poliţişti nu a beneficiat din partea instituţiei nici de pregătire de specialitate pentru a dobândi abilităţi de negociere şi nici de pregătire pentru a acorda primul ajutor”.

„Iulia este autodidactă şi pasionată de ajutorul pe care poate să îl ofere comunităţii prin profesia de poliţist, astfel că în anul 2019, având doar 11 luni de experienţă, a reuşit să salveze viaţa unui tânăr de 23 de ani care fusese victima unui accident rutier în urma căruia suferise vătămări corporale, improvizând rapid un garou pentru a-i salva piciorul grav rănit, iar pentru profesionalismul şi implicarea de care a dat dovadă i-a fost acordată distincţia «Emblema de Onoare»”, a arătat Europol.

Conform aceleiaşi surse, în luna mai a acestui an, poliţista a intervenit în urma unui apel 112 şi a purtat negocieri cu un individ care se baricadase în casă şi care îşi ţinea fetiţa de doar 3 ani în braţe sub ameninţarea unui cuţit, reuşind să-l determine să renunţe la gestul necugetat, lăsându-şi copilul în braţele ei.
Scandal în faţa unui bar din Botoşani. Totul ar fi pornit după ce un tânăr în vârstă de 31 de ani ar fi adresat ameninţări unei tinere de 20 de ani.

Scandal în faţa unui bar din Botoşani

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu, un echipaj de poliţie a intervenit pentru aplanarea unui scandal produs în faţa unui bar din Botoşani. În timpul acţiunii, tânărul care urma să fie încătuşat a lovit poliţista, iar mai multe persoane aflate la faţa locului au încercat să împiedice agenţii să intervină.

„Echipajul de poliţie care s-a deplasat la faţa locului pentru aplanarea conflictului a procedat la imobilizarea unui tânăr de 31 de ani, care ar fi adresat ameninţări unei tinere de 20 de ani şi care manifesta un comportament recalcitrant şi nu colabora cu forţele de ordine. În timpul intervenţiei poliţiştilor, mai mulţi tineri care se aflau în zona au încercat să-i împiedice să desfăşoare activităţile specifice, motiv pentru care faţă de aceştia s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amenda în valoare totala de 6.000 de lei”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

Citeşte şi O mireasă din Vaslui a fost „furată”, apoi abandonată la marginea drumului. S-a întors singură la nunta ei

Cercetările în acest caz sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de ameninţare. Tânărul recalcitrant a fost internat la psihiatrie, deaorece  manifesta o stare de agitaţie.

De asemenea, a fost sesizat Parchetul de le lângă Judecătoria Botoşani cu privire la săvârşirea infracţiunii de ultraj.

Citeşte şi Sinucidere la Timişoara. Un student la Drept s-a aruncat de la etaj. Uluitor ce a făcut înainte de a recurge la gestul extrem


loading...
Partenerii noștri