Scandal în fotbal: Două cluburi mari din Liga 1 riscă retrogradarea, FRF le-a refuzat licenţa. „Vom ataca decizia la TAS”

Comisia pentru acordarea licenţei cluburilor a refuzat acordarea licenţelor pentru Astra Giurgiu şi Gaz Metan.

27 apr. 2018, 17:26
Scandal în fotbal: Două cluburi mari din Liga 1 riscă retrogradarea, FRF le-a refuzat licenţa. „Vom ataca decizia la TAS”

Comisia pentru acordarea licenţei cluburilor a refuzat acordarea licenţelor pentru Astra Giurgiu şi Gaz Metan, informează FRF.

„Comisia de fond a refuzat acordarea licenţei UEFA următoarelor cluburi: 1. Asociaţia Fotbal Club Astra pentru încălcarea art. 47, existând datorii restante către angajaţi. 2. Clubul Sportiv Gaz Metan Mediaş pentru încălcarea art. 48, fiind în procedura de reorganizare judiciară conform legii insolvenţei”, informează frf.ro.

Asociaţia Fotbal Club Astra a contestat hotărârea instanţei de fond la Comisia de apel pentru acordarea licenţei cluburilor. Comisia de apel a pronunţat, vineri, decizia definitivă şi executorie, prin care s-a  respins apelul formulat de club şi s-a menţinut hotărârea Comisiei pentru acordarea licenţei cluburilor – instanţa de fond.

Procesul de licenţiere a cluburilor care au solicitat dreptul de participare la competiţiile UEFA, în sezonul 2018-2019, s-a încheiat vineri:

Au solicitat licenţa UEFA următoarele cluburi:

1. Fotbal Club FCSB SA

2. Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA

3. Club Sportiv U Craiova SA

4. Fotbal Club Viitorul SA

5. Asociaţia Fotbal Club Astra

6. CSM Politehnica Iaşi

7. Asociaţia Fotbal Club Botoşani

8. Clubul Sportiv Gaz Metan Mediaş

Comisia pentru acordarea licenţei cluburilor – instanţa de fond a acordat licenţa UEFA următoarelor cluburi:

1. Fotbal Club FCSB SA

2. Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA

3. Club Sportiv U Craiova SA

4. Fotbal Club Viitorul SA

5. CSM Politehnica Iaşi

6. Asociaţia Fotbal Club Botoşani.

L-au votat pe Lupescu şi acum plătesc? Scenariu incredibil, după ce Astra n-a primit licenţa UEFA de la FRF: ”Mergem la TAS. Am făcut şi plângere penală”

Dani Coman, preşedintele clubului Astra, a intervenit prin telefon la Sport Report, de la Telekom Sport, şi a făcut câteva declaraţii extrem de interesante, după ce clubul din Giurgiu nu a primit licenţa UEFA.

Oficialul Astrei a lăsat să se înţeleagă că decizia dată de Federaţia Română de Fotbal ar fi putut fi influenţată de susţinerea pe care fosta campioană a României i-a acordat-o lui Ionuţ Lupescu la alegerile de la Casa Fotbalului.

”Nu avem datorii la angajaţi, suntem cu banii la zi. Singura problema a celor de la Comisii la noi e legată de un jucător portughez care a fost la noi. I-am plătit 29.500 de euro, în condiţiile în care UEFA a declarat că avem 24.000 de euro datorii la el.

Nu mă hazardez în declaraţii. Asta este realitatea. Clubul Astra Giurgiu nu are nicio datorie faţă de acest jucător. Ne vom adresa TAS-ului şi vom încerca să găsim dreptatea în altă parte, nu în România.

Acei bani s-au plătit, noi am făcut chiar şi o plângere penală contra acelui jucător. Noi funcţionăm pe teritoriul României şi i-am virat banii în contul său din România. Îmi este greu de crezut că FRF a luat o decizie în funcţie de votul de la alegeri, dar nu pot înţelege o asemenea decizie”, a declarat Dani Coman.

Ulterior, Astra a dat un comunicat oficial în care confirmă va merge să-şi caute dreptatea la TAS: ”Clubul nostru, este nevoit in acest moment sa declare Recurs la TAS, sa cheltuie o suma de bani, destul de importanta, pentru a cauta dreptatea printre straini, pentru ca FRF continua atitudinea gresita, neintemeiata si nesustinuta de lege impotriva propriilor cluburi si cu ignorarea totala a practicii TAS care priveste situatii similare, vezi cazul Rapid, U Cluj si Gaz Metan Medias”.