Scandal în Italia după ce un politician de extremă dreaptă s-a filmat alături de o femeie rromă: „Votaţi pentru noi şi n-o s-o mai vedeţi!” VIDEO

Alessio Di Giulio, consilier în Florența din partea partidului de extremă-dreapta Liga Nord, a provocat un scandal imens după ce s-a filmat alături de o femeie de etnie rromă și a făcut o promisiune controversată.

07 sept. 2022, 23:42
Scandal în Italia după ce un politician de extremă dreaptă s-a filmat alături de o femeie rromă: „Votaţi pentru noi şi n-o s-o mai vedeţi!” VIDEO

În filmarea postată pe Twitter, el le-a transmis italienilor că, dacă partidul său va câștiga alegerile generale, pe străzi nu vor mai fi persoane de etnie rromă.

”Votați pentru Liga pe 25 septembrie și nu o veți mai vedea niciodată”, a spus consilierul local din Florența, după ce s-a apropiat de femeie.

”Nu, nu spune asta, Nu mi-e frică”, a reacționat femeia de etnie rromă, potrivit înregistrării care a ajuns virală pe rețelele de socializare.

Enrico Letta, liderul Partidului Democrat de centru-stânga, a criticat dur mesajul. ”Se întâmplă niște lucruri șocante în această campanie electorală”, a spus el.

De asemenea, liderul partidului Liga Nord, Matteo Salvini, a catalogat videoclipul ca fiind ”o prostie”. ”Problemele se rezolvă cu forțele de ordine, cu legi, nu cu înregistrări în care arăți o persoană”, a adăugat el, potrivit B1TV.

Citeşte şi: Şeful NATO, Jens Stoltenberg, vine cu previziuni sumbre. „Războiul din Ucraina intră într-o fază critică. Vine iarna și va fi greu”