Scandal în judeţul Iaşi, după ce un primar a cumpărat toate păşunile din sat

Scandal într-o comună din Iaşi, unde primarul este acuzat de localnici că îi aduce la sapă de lemn. Edilul a cumpărat toate păşunile din sat, iar oamenii nu mai au unde să-şi ducă animalele la păscut.

15 nov. 2011, 07:36
Scandal în judeţul Iaşi, după ce un primar a cumpărat toate păşunile din sat

Locuitorii satului Gorban sunt revoltaţi şi se tem că vor fi nevoiţi să-şi vândă animalele. „A vândut imaşul, a vândut şesul. Noi pentru ce l-am votat? Să ne dea şi nouă o bucată”, au spus sătenii nemulţumiţi.

Localnicii au încercat să-i ceară explicaţii primarului, însă acesta a refuzat să stea de vorbă cu oamenii. Însă când a auzit că televiziunea a fost la el în comună, primarul a hotărât să dea explicaţii. „Am arat 100 de hectare şi le-am lăsat şi lor 70 de hectare ca să pască ei animalele. Dar cât pământ le trebuie lor ca să pască 100 de vaci”, a spus primarul Ioan Leonte.

Localnici din Gorban spun că în urmă cu un an, primarul a săpat acest şanţ pentru că sătenii să nu mai ajungă cu animalele pe păşunea care a fost a satului.

Primarului i s-a deschis un dosar în acest caz. Anchetatorii vor stabili dacă edilul a intrta legal în posesia terenului.