Scandal în Parlament pe tema pensiilor speciale. Liberalii au acuzat PSD că nu vrea să elimine aceste privilegii. Replica lui Ciolacu

A fost scandal în Parlament si pentru pensiile speciale. Liberalii au acuzat PSD că nu vrea să elimine aceste privilegii. De cealaltă parte, Marcel Ciolacu i-a cerut premierului Ludovic Orban să dea ordonantă de urgentă. Momentul a fost unul tensionat, iar parlamentarii au urlat de la tribuna Camerei Deputatilor. 

RomaniaTV.net
03 iun. 2020, 14:09
Scandal în Parlament pe tema pensiilor speciale. Liberalii au acuzat PSD că nu vrea să elimine aceste privilegii. Replica lui Ciolacu

„Înainte sa dinamitaţi Romania aşa cum vreti dvs. fără să tăiaţi pensiile speciale s-ar putea ca guvernul pe care l-aţi chemat să îşi asume răspunderea pe pensiile speciale. Vă spun foarte clar, aceste pensii au fost introduse prin lege, ele trebuie scoase prin lege dacă vreţi cu adevărat. Pe noi nu ne puteţi păcăli”, a spus Florin Roman de la tribuna Camerei Deputaţilor.

„Aţi intervenit pe procedură. Chemaţi-l pe domnul Orban”, a replicat Marcel Ciolacu.

„Aşteptăm ca PSD să lase fraţia cu pensii speciale. Dacă există consens stam, nu plecăm din Parlament…”, a continuat liderul deputaţilor liberali,

„Chemati-l pe domnul Orban de urgenta să plece cu proiectul de urgenţă, să dea OUG astazi…”, a strigat Ciolacu

„Rupeţi frăţia cu pensiile speciale. Nu vă va crede nimeni că vă pasă de pensionari, de copii ….”, a continuat Roman.

„Domnule Roman, chemaţi-l pe domnul Orban să dea ordonanţă astăzi”, a replicat liderul PSD, care este şi preşedintele Camerei Deputaţilor.

Marcel Ciolacu: „Până pe 21 iunie, Parlamentul trebuie să aprobe prelungirea mandatului aleşilor locali şi data alegerilor”

„Ca să o atace Avocatul poporului al dvs”, a mai spus liberalul.

„Avocatul Poporului e al poporului”, a intervenit Ciolacu.

„Lăsaţi glumele, domnule Ciolacu”, a replicat Roman.

 „Dacă vorbim despre ipocrizie, ipocrizie e la dvs. Vă rog frumos, toată lumea să se strângă şi domnul Orban să vină să ia proiectul de la noi, de îndată să facă şedinţă de Guvern, să dea OUG şi să se termine cu aceste pensii speciale. Acum il asteptam pe domnul Orban la Parlament sa preia proiectul de OUG, sa il sunati”, a fost replica lui Marcel Ciolacu, de la tribuna Parlamentului. 

Marcel Ciolacu: „Dragnea e în închisoare. Modificările pe care le invocă Iohannis nu au ajutat niciun pesedist”