Scandal în PNL. Un primar liberal îi cere demisia prefectului, coleg de partid

După numeroasele neînţelegeri din coaliţia de guvernare, în general între cei din PNL şi USR-işti, acum s-a ajuns ca liberalii să se certe între ei şi chiar să-şi ceară demisia.

23 mart. 2021, 16:35
Scandal în PNL. Un primar liberal îi cere demisia prefectului, coleg de partid

Scandal în PNL. Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi, soţul fostului europarlamentar PDL Monica Iacob-Ridzi, a cerut, marţi, demisia prefectului judeţului Hunedoara, Călin Marian, şi a directorului executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Sebastian Mezei, apreciind că aceştia ar fi „discriminat” locuitorii oraşului atunci când s-a stabilit intrarea în carantină a localităţii.

Edilul oraşului Petroşani a publicat pe Facebook un lung mesaj în care ridică 10 întrebări şi cere răspunsuri pentru faptul că oraşul pe care îl administrează a fost carantinat imediat ce a atins incidenţa infectărilor cu Covid de 6 la mia de locuitori, deşi alte localităţi au avut parte de aceleaşi măsuri la o incidenţă mai mare sau, în unele cazuri, chiar deloc.

„𝗖𝗲𝗿 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰 𝗗𝗘𝗠𝗜𝗦𝗜𝗔 𝗣𝗿𝗲𝗳𝗲𝗰𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗝𝘂𝗱𝗲𝘁̦𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗛𝘂𝗻𝗲𝗱𝗼𝗮𝗿𝗮 𝘀̦𝗶 𝗮 𝗱𝗶𝗿𝗲𝗰𝘁𝗼𝗿𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗗𝗦𝗣 𝗛𝘂𝗻𝗲𝗱𝗼𝗮𝗿𝗮!
𝗩𝗮̆ 𝗰𝗲𝗿 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰 𝗱𝗲𝗺𝗶𝘀𝗶𝗮, 𝗱𝗼𝗺𝗻𝘂𝗹𝗲 𝗣𝗿𝗲𝗳𝗲𝗰𝘁 𝗖𝗮̆𝗹𝗶𝗻-𝗣𝗲𝘁𝗿𝘂 𝗠𝗮𝗿𝗶𝗮𝗻 𝘀̦𝗶 𝗱𝗼𝗺𝗻𝘂𝗹𝗲 𝗱𝗶𝗿𝗲𝗰𝘁𝗼𝗿 𝗮𝗹 𝗗𝗦𝗣 𝗛𝘂𝗻𝗲𝗱𝗼𝗮𝗿𝗮 𝗦𝗲𝗯𝗮𝘀𝘁𝗶𝗮𝗻 𝗠𝗲𝘇𝗲𝗶, 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗰𝗮̆ 𝗮𝘁̦𝗶 𝗱𝗶𝘀𝗰𝗿𝗶𝗺𝗶𝗻𝗮𝘁 𝗹𝗼𝗰𝘂𝗶𝘁𝗼𝗿𝗶𝗶 𝗺𝘂𝗻𝗶𝗰𝗶𝗽𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗣𝗲𝘁𝗿𝗼𝘀̦𝗮𝗻𝗶, 𝗽𝗿𝗶𝗻 𝗱𝗲𝗰𝗶𝘇𝗶𝗶𝗹𝗲 𝗺𝘂𝗹𝘁 𝗺𝗮𝗶 𝗿𝗲𝘀𝘁𝗿𝗶𝗰𝘁𝗶𝘃𝗲 𝗽𝗲 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗹𝗲-𝗮𝘁̦𝗶 𝗱𝗶𝘀𝗽𝘂𝘀, 𝗶̂𝗻 𝗰𝗼𝗺𝗽𝗮𝗿𝗮𝘁̦𝗶𝗲 𝗰𝘂 𝗼𝗿𝗮𝘀̦𝗲𝗹𝗲 𝗰𝗮𝗿𝗮𝗻𝘁𝗶𝗻𝗮𝘁𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗮𝗹𝘁𝗲 𝗷𝘂𝗱𝗲𝘁̦𝗲, 𝗱𝗮𝗿 𝘀̦𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗰𝗮̆ 𝗮𝘁̦𝗶 𝗱𝗲𝗰𝗶𝘀 𝗰𝗮𝗿𝗮𝗻𝘁𝗶𝗻𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗺𝘂𝗻𝗶𝗰𝗶𝗽𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗣𝗲𝘁𝗿𝗼𝘀̦𝗮𝗻𝗶 𝗹𝗮 𝗼 𝗶𝗻𝗰𝗶𝗱𝗲𝗻𝘁̦𝗮̆ 𝗹𝗮 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗻𝗶𝗰𝗶𝘂𝗻 𝗮𝗹𝘁 𝗼𝗿𝗮𝘀̦ 𝗻𝘂 𝗮 𝗳𝗼𝘀𝘁 𝗰𝗮𝗿𝗮𝗻𝘁𝗶𝗻𝗮𝘁!

Iată doar câteva dintre întrebările la care noi, cetățenii municipiului Petroșani, așteptăm răspuns:

1. De ce s-a luat decizia carantinării municipiului Petroșani la o incidență de 6 cazuri la 1000 de locuitori, în timp ce alte orașe au fost carantinate la o incidență mult mai mare (de exemplu Timișoara – la incidența de 7,5 la 1000 de locuitori, Sibiul – la incidența de aproape 12/1000 de locuitori) sau nu au fost carantinate deloc (de exemplu Cluj-Napoca, la incidența de peste 9 la mie)?

2. Câte acțiuni de conștientizare a populației, verificare a purtării măștii de protecție și respectării distanțării sociale ați organizat în municipiul Petroșani și în celelalte localități din Valea Jiului în ultimele săptămâni pentru a preveni răspândirea acestui virus?

3. Câte controale a efectuat DSP Hunedoara în supermarketuri în ultima perioadă, pentru a vedea dacă sunt respectate normele de distanțare și cele de igienă?

4. Câte teste pentru depistarea virusului SARS – CoV -2 au fost efectuate în Petroșani, raportat la numărul populației, și, prin comparație, câte teste au fost efectuate în celelalte orașe din județ care nu au fost carantinate?

5. De ce nu s-a suplimentat și la Petroșani numărul de doze de vaccin Pfizer si Moderna, în condițiile în care sunt sute de oameni pe listele de așteptare?

Scandal în PNL: „De ce persoanele vaccinate cu ambele doze au aceleaşi restricţii? Cum încurajaţi vaccinarea?”

6. De ce nu le este permis copiilor din ciclul primar să frecventeze cursurile? La sănătatea psihică a acestor copii nu vă gândiți? Cum poate învăța să scrie online un elev de clasa I?

7. De ce măsurile luate la Petroșani sunt mult mai restrictive decât în alte localități carantinate din alte județe?

8. De ce la Petroșani ați decis închiderea saloanelor de coafură, frizerie, cosmetică,etc, deși la Timișoara, de exemplu, la o incidență mult mai mare, nu a fost luată o astfel de măsură?

9. De ce persoanele care au fost vaccinate cu ambele doze au aceleași restricții ca și cei nevaccinati, deși pot face dovada imunizării? Cum încurajați vaccinarea populației?

10. De ce în momentul în care ați avut în intenție să carantinați municipiul Petroșani, domnule director al DSP Hunedoara, nu ați luat legătura cu autoritatea locală, așa cum se procedează în alte orașe din țară?

Ca administrație publică locală, am făcut tot ceea ce a depins de noi pentru limitarea răspândirii virusului SARS – CoV – 2 în comunitate, dar, dacă eforturile noastre nu sunt dublate de măsuri ale instituțiilor abilitate de la nivel județean, rezultate nu pot fi cele așteptate.

𝗡𝗨 𝗠𝗔𝗜 𝗗𝗜𝗦𝗖𝗥𝗜𝗠𝗜𝗡𝗔𝗧̦𝗜 𝗣𝗘𝗧𝗥𝗢𝗦̦𝗔𝗡𝗜𝗨𝗟!”, a scris Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul Petroşaniului, pe Facebook.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu, despre posibilele restricţii de Paşte. „Dorinţa acestui Guvern este ca de Paşti oamenii să aibă sărbători. Să fie un pericol cât mai gestionabil”


loading...