Scandal în PSD înainte de congresul pentru alegerea noii conduceri

Social-democrații bat astăzi în cuie data Congresului și modificările la statut. PSD Bucureşti este prima organizaţie care a anunţat public că îl susţine pe Marcel Ciolacu la şefia partidului. Însă, în acelaşi timp, sunt şi organizaţii care spun că Sorin Grindeanu sau Vasile Dîncu ar fi potriviți să conducă partidul, potrivit România TV. 

RomaniaTV.net
10 feb. 2020, 11:21
Scandal în PSD înainte de congresul pentru alegerea noii conduceri

Gabriela Firea a declarat, luni, înainte de şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că nu crede că trebuie să apară animozităţi la nivelul conducerii.

„Fiecare organizaţie susţine ce coleg consideră că se califică mai bine pentru această funcţie, dar nu cred că trebuie să demarăm o competiţie între noi, în calitate de colegi, cred că ar fi util să luăm o decizie consensuală şi cred că nu trebuie apară animozităţi la nivelul conducerii. Ambii colegi, şi domnul Ciolacu şi domnul Grindeanu sunt lideri politici puternici şi care pot contribui împreună la modernizarea PSD, fireşte alături şi de alţi colegi din ţară”, a spus primarul Capitalei.

Întrebată dacă ar fi bine ca alegerile parlamentare să fie organizate odată cu cele locale, Firea a răspuns: „Am avut un guvern care a reieşit în urma unei majorităţi încropite în Parlament, care acum a devenit un guvern demis de către o majoritate parlamentară, care nu este preocupată deloc de problemele ţării, de problemele naţionale, guvernează doar cu ochii la sondaje şi cu ochii la focus-grupuri şi încearcă să maximizeze scorul PNL. Nu cred că aceasta este reacţie pe care trebuie să aibă un politician responsabil, în loc să facă tot ceea ce ţine de el ca românii să o ducă mai bine pe toate planurile, să se gândească permanent la alegeri, la organizarea unor evenimente politice, care nu aduc nimic bun românilor, ci doar acelei formaţiuni politice”.

Firea a mai spus că a început deja campania electorală şi se spun multe minciuni şi se fac atacuri nedemne.

„Vreau să fim pregătit pentru orice situaţie, vreau să fim pregătiţi în primul rând pentru alegerile locale, aţi văzut deja campania electorală a început, se spun foarte multe minciuni, se fac atacuri nedemne, nu se aduc niciun fel de argumente tehnice, te trezeşti împroşcat la televizor, ar trebui să ne ocupăm numai cu acest lucru, să nu mai facem nimic pentru oameni, doar să răspundem acestor acuzaţii, repet nedemne, nefondate şi formulate într-un limbaj suburban, care nu are cum să fie apreciat de către cetăţeni”, a mai declarat primarul Bucureştiului.

Firea a mai spus că a avut câteva discuţii preliminare despre o alianţă între PSD şi Pro România la Primăria Capitalei şi crede că în perioada următoare aceasta se va materializa.

Buzatu vrea Congres la PSD cât mai repede

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, luni, că susţine organizarea unui Congres PSD cât mai repede, pentru că se apropie alegerile locale, fără a preciza însă dacă îl susţine pentru şefia partidului pe Marcel Ciolacu sau pe altcineva.

„E o necesitate să se producă acest Congres, pentru că ne apropiem de alegerile locale şi, în consecinţă, toate partidele trebuie să aibă conduceri stabile, statutare. Dacă va candida domnul Ciolacu sau oricine va candida, vom evalua aceste candidaturi”, a spus Buzatu, la Parlament, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Întrebat dacă susţine alegerile anticipate sau la termen, Buzatu a spus: „Eu le susţin şi pe cele anticipate şi pe cele la termen”.

„Nu văd niciun raţionament, aşa cum nici preşedintele Iohannis nu vede vreo raţiune, în a desemna drept premier o persoană care a căzut în ziua precedentă la votul majorităţii parlamentare. Nici eu nu văd nicio raţiune pentru care numaidecât trebuie să fie anticipate sau numaidecât să fie termen. Depinde de cum va evolua situaţia politică şi, în funcţie de aceasta, se vor contura. Sigur se poate debloca actuala situaţie politică şi prin numirea unui premier care să aibă o majoritate care să poată guverna până la alegerile normale. De asemenea, s-ar debloca dacă situaţia ar evolua în această direcţie şi prin alegerile anticipate. (…) În avantajul PSD ar fi să fie la termen sau anticipate”, a susţinut liderul PSD Vaslui.


loading...