SCANDAL în sănătate: Medicii contestă noul proiect al Legii Sănătăţii

Nici nu a fost postat bine pe site-ul Ministerului Sănătăţii, că noul proiect al sănătăţii naşte controverse. Camera Federativă a Sindicatelor medicilor din România atacă dur proiectul pe care îl consideră "praf în ochii populaţiei". Medicii susţin că faţă de proiectul din decembrie, retras de Traian Băsescu, nu s-a schimbat nimic.

RomaniaTV.net
03 iul. 2012, 16:46
SCANDAL în sănătate: Medicii contestă noul proiect al Legii Sănătăţii

Proiectul Legii Sănătăţii a fost postat pe siteul Ministerului de resort pentru a fi supus dezbaterii publice. Dezbaterea nu va fi una obişnuită de 30 de zile. Pentru că este o lege controversată, discuţiile vor dura cel două luni. Se anunţă o dezbatere aprinsă pentru că din start, federaţia sindicatelor medicilor din România îl contestă.

Medicii susţin că proiectul Ministerului Sănătăţii nu vine cu nimic în sprijinul populaţiei „Nu este un proiect de lege care să îmbunătăţească calitatea. Românii se vaită de cantitate, ei nu au acces la îngrijiri de sănătate pentru că nu au bani. Or, aici ar trebui să vină Guvernul cu o soluţie de servicii medicale şi de finanţare suplimentară. Nu sunt premise pentru aşa ceva”, spune medicul Dan Pereţianu.

Medicii susţin că proiectul nu a fost modificat după ce a fost retras de preşedintele Traian Băsescu.

„Ni s-a spus: casa naţionalp va fi desfiinţată. Uitaţi-va în proiect. Ea se numeşte în acest moment altfel, are un nume aşa de complicat, ANRAOS. Pentru ce trebuie să facem această minciună? De ce să spui că desfiinţezi casa naţionala, să îi dai alt nume şi acolo să spui ce face casa naţională?”, a comentat medicul Sorin Paveliu.

Potrivit reprezentanţilor Federaţiei, noul proiect nu prevede cum anume vor creşte finanţările în sistem sau cum va scădea numărul de internări în spitale. Mai mult, proiectul nu prevede soluţii pentru scăderea cheltuielilor cu medicamentele şi nici nu abordează proasta repartiţie a personalului medical.