Scandal în Sectorul 1! Dan Tudorache a solicitat BEC renumărarea voturilor. Clotilde Armand solicită intervenţia procurorilor

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2020. Dan Tudorache anunță că a solicitat noaptea trecută Biroului Electoral Central renumărarea voturilor la Sectorul 1. Conform rezultatelor parţiale, la alegerilor locale 2020 Clotilde Armand este pe primul loc în cursa pentru Primăria Sectorului 1. Mai mult, Clotilde Armand a anunțat marți, pe Facebook, că va solicita Parchetului General al României să preia ancheta despre situația de la Biroul Electoral al Sectorului 1.

29 sept. 2020, 07:43
Scandal în Sectorul 1! Dan Tudorache a solicitat BEC renumărarea voturilor. Clotilde Armand solicită intervenţia procurorilor

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2020. „Am venit la secție pentru a vedea că votul românilor este respectat. Vom continua până se va finaliza numărătoarea. Clotilde Armand este primar la Sectorul 1. Vrem să ne asigurăm că nu apar magii prin sat. Chestiunea cu QR codul este una procedurală. (…) Acum mai sunt la 10 sau 11 secții la care nu sunt valitate. Președinții urmează să vină iar colegii mei urmăresc.

Se ridică semne de întrebare la ce a fost aici. Sper ca la finalul zilei să încheiem acest sector. Nu există temei pentru renumărarea voturilor. Dacă autoritățile consideră că a fost fraudă vor fi luate măsurile legale. În care lume își trimite partidul un curier să le ia? Este o glumă… Vom face sesizări. Nu putem să închidem ochii”, a spus Dan Barna.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2020 Bucureşti, Sector 1. UPDATE Biroul Electoral Central va avea o şedinţă marţi, de la ora 15.00, unde urmează să fie discutate sesizările din Sectorul 1 şi Sectorul 5 ale candidaţilor PNL şi USR-PLUS, Clotilde Armand şi Cristian Băcanu, care acuză că au fost fraude la alegerile locale, au declarat surse ale instituţiei pentru News.ro. O altă chestiune care ar putea fi dezbătută vizează evenimentele de la Primăria Mangalia, unde candidatul independent la Primăria Mangalia Mohammad Murad a cerut BEC anularea alegerilor pentru funcţia de edil.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2020 Bucureşti, Sector 1. UPDATE 29 septembrie Diferenţa dintre candidatul USR PLUS la Sectorul 1, Clotilde Armand şi actualul primar, Dan Tudorache (PSD), s-a mai redus, marţi dimineaţă, după numărarea a 94,93% dintre voturi, la 1.157 de voturi.

41.06% Clotilde Armand (35.506 voturi)

39,72% Dan Tudorache (34.349 voturi)

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2020 Bucureşti, Sector 1. UPDATE: Poliţia desfăşoară cercetări in rem pentru falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale ca urmare a acuzaţiilor de fraudă la alegerile pentru Primăria Sectorului 1, opt persoane fiind deja audiate după ce luni, un apel la 112 anunţa că un bărbat, candidat al unui partid pentru funcţia de consilier, ar fi fost văzut iesind din clădirea unde a funcţionat un birou electoral al sectorului1, de către mai mulţi reprezentanţi ai altor partide politice, având asupra sa mai multe procese verbale. AEP verifică autenticitatea celor 473 de procese verbale găsite asupra bărbatului.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2020 Bucureşti, Sector 1. UPDATE: Este scandal total la această oră la Biroul Electoral de Circumscripţie al Sectorului 1. Jandamii au ajuns din nou acolo şi urmează să scoată noi probe, în condiţiile în care candidaţii dreptei şi stângii, Clotilde Armand şi Dan Tudorache se acuză reciproc de fraudarea alegerilor. „A venit Poliția, am chemat Jandarmeria, au sigilat tot.. Acum, aici, se numără voturile, se cheamă președinții de secții care au fost trimiși acasă ieri fără să închidă. Au fost 9 secții care nu au închis și i-au trimis acasă. Și acum mai sunt cinci”, a declarat Ion Buzoianu, reprezentant USR.


REZULTATE ALEGERI LOCALE 2020 Bucureşti, Sector 1. UPDATE: Diferenţa dintre Clotilde Armand şi Daniel Tudorache este de 1071 de voturi. Mai trebuie introduse voturile din patru secții de votare.

Avocatul Mihai Drăgan, cel care îl reprezintă pe candidatul PSD Daniel Tudorache, a anunţat că a formulat contestaţie şi a cerut renumărarea voturilor la alegerile locale 2020. 

„Încă nu avem răspuns la această solicitare. Vreau să spun că am descoperit procese verbale care au fost introduse greşit. De exemplu, în loc de 108 voturi pentru Dan Tudorache au fost introduse 11 voturi, voturi pe care le luase candidatul PMP, iar în dreptul candidatului PMP au fost introduse voturile lui Dan Tudorache – 108”, a explicat avocatul Mihai Drăgan, într-o intervenţie telefonică la România TV


REZULTATE ALEGERI LOCALE 2020. Scandal pentru Primăria Sectorului 1 după alegerile locale. „Îmi doresc transparență totală, în primul rând pentru a elimina orice suspiciune despre furtul voturilor.

Daniel Tudorache a acuzat USR că pune presiune asupra reprezentanţilor din biroul electoral Sector 1 şi că este un lucru ilegal. Candidatul PSD la primăria de sector a precizat că un curier s-a dus să strângă procesele verbale de la reprezentanţii PSD, care erau mai puţin de 100. Acesta a adăugat că după solicitarea pe care a făcut-o pentru renumărarea voturilor, BEC va stabili cine este câştigător şi a ţinut să reitereze că numărătoarea paralelă a PSD a arătat că el are cu 200 de voturi în plus faţă de candidata USR Clotilde Armand.

Pentru că voturile reprezintă voința și speranța oamenilor. Iar acestea nu trebuie în niciun caz furate. E normal ca într-o luptă atât de stransă să se verifice fiecare vot. Nu sunt însă normale nici presiunile, nici manipulările”, scrie Tudorache pe Facebook.

„Minte precum respira, nimic din ce a spus nu e adevărat, acele procese nu sunt din BES, ci din sectiile de votare, si atat”, a spus Tudorache la RomaniaTV.net. „Se întâmplă că în 2016 sa ne limitam la ce ştim, o ţara a vazut imaginile si politia acolo”, a replicat Năsui.

„Se creează o presiune de către candidaţii USR, sau candidatul USR.Candidaţii USR şi reprezentanţii USR sunt peste reprezentanţii din biroul electoral de sector. Pun presiune. Deci e ceva ilegal”, a afirmat Daniel Tudorache, înaintea unei întâlniri marţi cu cei din conducerea PSD la sediul partidului. 

Întrebat cum îşi explică faptul că o persoană, candidată la consiliul Sectorului 1 a fost identificată cu 100 de procese verbale asupra sa în clădire, Tudorache a răspuns: „Era un curier. Avea dreptul să strângă acele procese verbale de la reprezentanţii PSD din secţie. Nu ştiu dacă erau 100. Cu siguranţă avea mai puţine. S-a dus în acel loc pentru că cineva le strângea şi mergea cu ele la partid. Este un reprezentant al partidului care strânge procesele verbale de la reprezentanţii noştri din secţii. Atâta tot. Nimic nu a făcut şi a şi întrebat. Deci s-a dus cu acele procese verbale la preşedintele biroului electoral un procuror şi l-a întrebat «domnule, ce e ilegal aici?». Şi a zis «nu e nimic ilegal»”.

El a mai spus că este o ţară liberă şi USR poate face câte plângeri doreşte.

Chestionat dacă el crede că este câştigător la Primăria Sectorului 1, Daniel Tudorache a replicat: „BEC va spune cine va fi câştigător. După numărătoarea noastră paralelă, noi considerăm că avem în plus 200 de voturi. Dar în final BEC va spune cine e câştigător”.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2020. Continuă războiul voturilor în Sectorul 1. PSD a depus plângere la BEC

Conform ultimelor informații oficiale de la BEC, la Sectorul 1, după numărarea a 94,93% dintre voturi, Clotilde Armand are 41,06%, Daniel Tudorache (PSD) – 39,72%, iar Ioana Constantin (PMP) – 7,75%.

De cealaltă parte, candidata USR PLUS pentru Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, acuză o tentativă de fraudare a votului şi publică imagini cu un teanc de procese verbale despre care susţine că sunt originale şi semnate. ”Tudorache şi toţi cei care au participat la această tentativă o să răspundă în faţa Justiţiei”, a afirmat Armand. Ulterior Armand a publcat procese verbale pe care codul QR este aplicat, alături de mesajul: Aşa a numărat PSD voturile. Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat, pentru News.ro, că imaginile publicate de Clotilde Armand şi acuzaţiile care i se aduc sunt ”nişte prostii”. Poliţia Capitalei face cercetări, iar persoana care a fost văzută cu procesele în mână a fost audiată. 

 

Clotilde Armand solicită intervenţia procurorilor: „Să înțelegem şi noi o treabă”

Candidatul USR-PLUS la Primăria Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, anunță marți, pe Facebook, că va solicita Parchetului General al României să preia ancheta despre situația de la Biroul Electoral al Sectorului 1.

„Aud că prietenul lui Omar Hayssam (Marcel Ciolacu) împreună cu fostul primar bolșevic de la Sectorul 1 (da, este un bolșevic pur sânge care a transformat Poliția Locală în poliție politică și a folosit-o să mă urmărească) vor să renumere voturile pentru că țineți-vă bine: ”voturile reprezintă voința și speranța oamenilor. Iar acestea nu trebuie în niciun caz furate.” Really? Și în 2016 ce-ați făcut domnilor?! Acum, eu vreau să-i lămuresc pe cei doi în felul următor. Astăzi voi solicita Parchetului General al României să preia ancheta despre situația de la Biroul Electoral al Sectorului 1. Să înțelegem și noi o treabă”, scrie Clotilde Armand pe Facebook.