Lovitură grea pentru Joe Biden! Principalul consilier economic al Casei Albe și-a dat demisia

Joe Biden a anunțat joi că Brian Deese, principalul consilier economic al Casei Albe, va demisiona. Acesta a jucat un rol foarte important în staff-ul președintelui american și ajutat la elaborarea unor pachete de stimulare precum și la gestionarea consecințelor economice ale pandemiei Covid-19

04 feb. 2023, 12:38
Lovitură grea pentru Joe Biden! Principalul consilier economic al Casei Albe și-a dat demisia
Lovitură grea pentru Joe Biden!

Lovitură grea pentru Joe Biden! Plecarea lui Brian Deese de la Casa Albă era de așteptat, în mijlocul mandatului președintelui Joe Biden, mai ales că republicanii și democrații împart controlul Congresului.

Citește și Joe Biden anunţă că SUA trimit 31 de tancuri Abrams în Ucraina: „Trupele ruse trebuie să se întoarcă acolo unde le este locul”

Lovitură grea pentru Joe Biden!

Cu toate acestea, demisia consilierului reprezintă o pierdere pentru președintele Joe Biden, care a rămas fără un om important în staff-ul de la Casa Albă.

„Brian are o capacitate unică de a transforma provocările politice complexe în acțiuni concrete care îmbunătățesc viața americanilor”, a declarat Joe Biden într-un comunicat de presă.

Brian Deese, în vârstă de 44 de ani, a fost creditat de Joe Biden cu tranziția ”redresării noastre economice istorice către o creștere solidă și stabilă”.

Un program gigantic de infrastructură numit „Bipartisan Infrastructure Law”, „Inflation Reduction Act”, un plan faraonic de investiții în energia verde și „CHIPS and Science Act”, precum și o lege care prevede aproape 53 de miliarde de dolari pentru producția și cercetarea în sectorul cipurilor electronice se numără printre principalele reforme economice realizate de Brian Deese.

Scandal la nivel mondial!

Acest anunț vine la scurt timp după ce președintele american a fost implicat într0un scandal de proporții care a făcut înconjurul lumii.

La începutul acestei luni, locuința lui Joe Biden din Daleware a fost percheziționată de agenții FBI. Joe Biden nu a opus rezistență, ci a fost cât se poate de cooperant, conform informațiilor oferite de către avocatul acestuia.

Este vorba despre locuința sa din Daleware, care este situată în Rehoboth Beach. Acest demers al agenților federal are loc în cadrul dosarului care privește documentele secrete descoperite în locații private, utilizate anterior de actualul președinte al Statelor Unite, înainte să ocupe cea mai înaltă funcție din stat, informează CNN.

Conform avocatului lui Biden, Bob Bauer, percheziția a fost „organizată” cu sprijunul deplin al președintelui. De asemenea, acesta a mai explicat faptul că acest demers este realizat fără o notificare prealabilă, astfel încât să fie asigurată securitatea și integritatea operațională. Din moment ce Joe Biden a fost cooperant, nu a fost necesar ca FBI-ul să solicite un mandat de la judecător.

Joe Biden a cumprat această reședință după ce a încheiat mandatul de vicepreședinte în Administrația Barack Obama. Se pare că Biden și Prima Doamnă a Statelor Unite petrec ocazional week-end-urile la această locație, utima dată când au fost aici fiind în intervalul 20 – 23 ianuarie 2023.

Poliția federală nu a comentat imediat această situație, însă acțiunea FBI este cea mai recentă dintr-o serie care se desfășoară și se va desfășura în mai multe locații. Totul a început în luna noiembrie, a anului anterior, după ce au fost descoperite documente clasificate la Penn Biden Center  din Washington DC.

Această acțiune vine la numai o zi după ce Robert Hur a preluat oficial atribuțiile de procuror special însărcinat cu ancheta documentelor clasificate.

Citește și Oamenii lui Vladimir Putin, scoși din minți. Serghei Lavrov: „SUA folosește Ucraina ca intermediar, împotriva Rusiei”. Cu cine-l compară pe Joe Biden