Scandal înaintea JO 2012. Egiptul şi-a îmbrăcat sportivii cu haine contrafăcute

O sportivă din lotul de înot sincron s-a plâns de faptul că echipamentul Nike distribuit de Comitetul Olimpic Egiptean este contrafăcut. Astfel, rucsacii deşi au logo-ul Nike, au fermoare pe scrie Adidas.

RomaniaTV.net
25 iul. 2012, 16:19
Scandal înaintea JO 2012. Egiptul şi-a îmbrăcat sportivii cu haine contrafăcute

Egiptul este una dintre ţările care a trimis la Jocurile Olimpice de la Londra o delegaţie destul de numeroasă, compusă din 117 sportivi. Scandalul în sânul acestei delegaţii a apărut însă încă dinainte de începerea Olimpiadei, din cauza unei atitudini inexplicabile a conducerii Comitetului Olimpic de la Cairo.

Totul a început după ce Yomna Khallaf (20 ani), componentă a lotului de înot sincron, s-a plâns că sportivii au primit echipamente Nike contrafăcute, deşi există un contract ferm între forul egiptean şi producătorul de echipament sportiv. Ea a dat şi exemple în acest sens, afirmând că rucsacii aveau logo-ul Nike, însă fermoarele erau marca Adidas. „A fost atât de frustrant încât a trebuit să scoatem din buzunar cam 2.000 de lire egiptene (aproximativ 200 lire sterline), ca să ne luăm echipament original„, a spus sportiva.

Distribuitorul autorizat Nike în Egipt a trimis deja două interpelări oficiale Comitetului Olimpic de la Cairo, pe această temă, însă nu a primit niciun răspuns.