Scandal într-un centru de carantină din Piteşti. Trei bărbaţi s-au luat la bătaie pe hol, deşi nu puteau părăsi camerele

Trei bărbaţi aflaţi într-un centru de carantină din Piteşti s-au luat la bătaie, marţi seară. Aceştia au venit din Italia în urmă cu o săptămână. 

18 mart. 2020, 08:55
Scandal într-un centru de carantină din Piteşti. Trei bărbaţi s-au luat la bătaie pe hol, deşi nu puteau părăsi camerele

Cei trei bărbaţi s-au luat la bătaie în centru de carantină unde erau cazaţi. Jandarmii au fost solicitaţi de urgenţă să intervină. Unul dintre bărbaţi era plin de sânge pe faţă, iar altul pe braţ, iar când au fost întrebaţi despre cele întâmplate unul dintre ei a declarat că a fost agresat de ceilalţi doi.

Cei trei bărbaţi au fost sancţionaţi. Doi dintre ei au primit câte o amendă în valoarea de 800 de lei, iar cel de-al treilea a primit un avertisment.

De asemenea au fost întocmite actele de sesizare a organelor de cercetare penală pe numele celor trei bărbaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”, prevăzută şi sancţionată de art. 352 Cod Penal, întrucât aceştia nu au respectat măsurile de carantină, şi anume au părăsit camerele în care sunt carantinaţi. Documentele întocmite în această cauză au fost predate organelor de poliţie în vederea continuării cercetărilor.

La Centrul de Carantină din Piteşti au mai fost mai multe conflicte şi săptămâna trecută, mai mulţi jandarmi şi pompieri fiind înjuraţi de către persoanele aflate în carantină. În centru se află în prezent 82 de persoane, toate venite din Italia joi 12 martie. Până acum, testele de coronavirus au ieşit negative la 67 de persoane, potrivit adevărul.ro.

Hotelul Primăriei Piteşti, clasificat la două stele şi transformat din această săptămână în centru de carantină, are 62 de camere duble cu grup sanitar propriu şi 16 apartamente cu grup sanitar propriu. Hotelul este un fost cămin al Colegiului Economic din Piteşti şi a fost deschis în vara lui 2019, fiind preluat de Primăria Piteşti de la Inspectoratul Şcolar Argeş şi reabilitat timp de mai bine de un an, valoarea lucrărilor fiind de peste 5,2 milioane lei.

Citeşte şi Gabriela Firea: Sunt masuri asteptate de toata lumea. În Bucuresti sunt 500 de persoane in carantina