Scandal la mormântul artistului Leo Iorga. Acuzații de „noaptea minții” la adresa solistului Compact: ” adresa solistului: „O mare răutate din partea oamenilor”

Leo Iorga, regretatul solist al trupei Compact, este înmormântat în cimitirul Bellu. Fiul său a relatat că, adeseori, anumite persoane fac scandal la locul de veci al artistului, deoarece cântărețul de muzică rock e îngropat chiar lângă Mihai Eminescu.

15 nov. 2021, 13:35
Scandal la mormântul artistului Leo Iorga. Acuzații de „noaptea minții” la adresa solistului Compact: ” adresa solistului: „O mare răutate din partea oamenilor”

Leo Iorga s-a stins din viață la vârsta de 54 de ani, în 2019, după o lungă suferință, artistul suferind de cancer.

Ultima dorință a fostului solist Compact a fost aceea de a fi înmormântat în Cimitirul Bellu, pe Aleea Scriitorilor, fapt care s-a și întâmplat.

Recent, fiul artistului, Edy Iorga, a relaltat că a avut adeseori probleme cu persoane necunoscute care vin la locul de veci al tatălui și fac scandal și ripostează că artistul care cânta muzică rock e îngropat chiar lângă Mihai Eminescu.

„Niște fanatici au făcut scandal că de ce tata, considerat de ei rocker satanist, ca de altfel toți rockerii, e îngropat lângă Mihai Eminescu. Tata și-a ales singur mormântul aici. Dar, acum să fim serioși, scriitorii erau ușa de biserică? Eu consider acest scandal o mare răutate din partea oamenilor”, a spus fiul lui Leo Iorga potrivit SpyNews.

Soţia regretatului cântăreţ Leo Iorga, apariţie surprinzătoare în cadrul unui eveniment. Paula a vorbit despre marea durere după moartea soţului său: „Îl visez mereu pe Leo”
Edy Iorga susține că și tatăl său, fostul solist Compact, a făcut cinste acestei țări cu muzica lui și nu merită ca acum să se facă un așa scandal în locul unde își doarme somnul de veci.

”La mormântul lui Mihai Eminescu este un adevărat pelerinaj, vine foarte multă lume, e plin de flori, dar și la tata se mai oprește cineva ca să aprindă o lumânare, și el a făcut cinste țării, a fost un mare artist, un adevărat patriot”, a mai spus el pentru sursa citată.

Fiul lui Leo Iorga a mai spus în trecut că tatăl său și-a ales loc de veci pe Aleea Scriitorilor deoarece pe Aleea Artiștilor nu i-a plăcut cum arăta groapa, spunând că e foarte multă înghesuială.

Astfel, regretatul artist a ales atunci să-și cumpere groapă lângă mormintele lui Mihai Eminescu și Mihail Sadoveanu.

„Tata și-a ales groapa, a vrut să vină cu mama la masa negocierilor, se întâmpla asta în anul morții lui. Numai că nu i-a plăcut groapa de pe Aleea Artiștilor, a spus că acolo este prea mare înghesuială, că sunt morminte chiar și pe alee, așa că a ales o groapă de pe Aleea Scriitorilor, lângă mormintele lui Mihai Eminescu, I.L. Caragiale și Mihail Sadoveanu.”, a mai adăugat Edy Iorga.

Fiul cel mare al lui Leo Iorga, sinceritate copleșitoare la doi ani de la moartea artistului. „Nu aș vrea ca mama să rămână singură. I-aș respecta decizia”

Leo Iorga s-a stins din viață în urmă cu doi ani, la vârsta de 54 de ani, după o luptă cu cancerul, iar data de 2 noiembrie rămâne pentru familia fostului solist Compact un moment în care aceștia îl comemorează pe artist.

Eduard, fiul cel mare al artistului, a mărturisit pentru Click! că își susține mama, Paula Iorga, dacă aceasta va dori vreodată să-și refacă viața pentru a-și alina singurătatea.

„Merg destul de des la Bellu. Merg de câte ori pot. În perioada asta dintre valuri am fost destul de ocupat, dar ajung de două ori pe lună cel mai rar, iar cel mai des, aproape săptămânal. Fac cu schimbul cu fratele meu, curățăm, dăm cu mătura, schimbăm bateriile la candele. Mama merge mai rar, pentru că ea s-a retras temporar la mare (n.r. la pensiunea de la Eforie). S-a dus astă vară la mare, să aibă grijă de vilă și nu s-a mai întors.

Văduva lui Leo Iorga, la capătul puterilor. Afacerea construită de cuplu în pragul falimentului: Mi-au furat tot
Tatăl ei, adică bunicul nostru, a murit și a mai rămas acolo cu bunica. Slujba de pomenire în sine am făcut-o la cimitir, la Bellu, cu părintele nostru duhovnic, iar masa s-a transformat într-o donație către o mănăstire, din care au făcut pachete pentru sărmani. Dragoș Frîncu, părintele duhovnic, și cel mai bun prieten al lui tata, a compus o melodie pe care a cântat-o la chitară, în memoria tatălui nostru. A fost un moment frumos. Din păcate, nu l-am mai visat pe tata, mi-e foarte dor de el. M-am uitat zilele astea printre poze și, culmea, am o poză de acuma proape 20 de ani, cu el la Cimitirul Bellu”, a declarat pentru Click.ro Edy, fiul cel mare al artistului.

Fiul lui Leo Iorga: „I-am zis să se gândească foarte bine la ea”

Eduard a mărturisit că mama sa locuiește mai mult la Eforie, unde se află pensiunea de vacanță a familiei. Paula Iorga s-a mutat din București pentru a avea grijă de mama sa, care este destul de în vârstă. Totuși Edy își face griji pentru văduva tatălui său că din cauza împrejurărilor vieții va rămâne singură.

„Mama este o fire luptătoare, chiar dacă încă e afectată, încearcă să nu ne arate. I-am zis să se gândească foarte bine la ea, pentru că nu aș vrea să rămână singură. Am avut o discuție foarte sinceră în care i-am spus că aș fi de acord cu ea, i-aș respecta decizia dacă, vreodată, s-ar pune problema să își refacă viața. Nu zice nimeni să o iei de la capăt, să iubești, să te căsătorești, dar măcar să ai o persoană lângă tine, ar ajuta mult. Tata e de neînlocuit, clar. Mă gândesc că, la un moment dat, va muri și bunica și va rămâne complet sigură. Noi vom fi mereu pe lângă ea, dar vom avea și noi la un moment dat familii și nu știm dacă ne vom mai vedea zi de zi”, a mai spus Eduard Iorga.