SCANDAL la o grădiniţă din Timişoara: O educatoare le-a lipit copiilor scotch la gură

O educatoare din Timişoara este acuzată că le-a lipit copiilor scotch la gură pentru a-i ţine sub control, informează România TV. Părinţii au fost scandalizaţi în urma aflării practicilor la care recurgea educatoarea.

RomaniaTV.net
26 feb. 2013, 07:44
SCANDAL la o grădiniţă din Timişoara: O educatoare le-a lipit copiilor scotch la gură

Deranjată că micuţii făceau gălăgie în sală, o educatoare de la o grădiniţă din Timişoara le-a lipit copiilor gura cu scoth. Părinţii a doi preșcolari de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 23 din Timişoara au rămas de-a dreptul şocaţi când au auzit ce face educatoarea în timp ce trebuie să le educe copiii.

Evenimentul s-a petrecut vineri, iar conducerea grădiniţei a început o anchetă internă după ce mama unui copil a reclamat că educatoarea a lipit scotch pe gurile copiilor.

Directoarea grădiniţei spune însă că totul a fost o joacă. „Copiii nu au fost legaţi cu scotch, ci li s-a aplicat o bucăţică pe gură. Sigur, nu sunt de acord cu aceste practici, însă a fost o joacă. În timpul unei activităţi, fiind grupa albinuţelor, copiii zumzăiau, iar educatoarea, într-un moment neinspirat, a aplicat acel scotch. A fost un moment de bună dispoziţie, însă o mămică a reclamat acest incident. Noi am luat act de aceste fapte şi am constituit o comisie de cercetare şi vom lua măsurile care se impun„, a declarat Silvia Dan, directoarea Grădiniţei din Timişoara.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş susţin că, în funcţie de rezultatele anchetei, vor fi luate măsurile care se impun.

„E neplăcut pentru noi, pentru părinţii acelor copii, s-a declanşat o anchetă , urmând să se constituie o comisie de cercetare şi apoi să se constate la nivelul unităţii de învăţământ ce măsură se poate lua. E posibil ca în urma acestei fapte să poată primi un avertisment, se va analiza exact momentul în care a avut loc această faptă„, a declarat Aura Danielescu, inspector şcolar general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Timiş, potrivit oradetimis.ro.

Mama unui copil căruia i s-a lipit scotch la gură de către doamna educatoare spune că micuţul nu a fost traumatizat de întâmplare şi că îşi va duce în continuare copilul la acea grădiniţă.

„Iniţial, când copilul mi-a spus că doamna i-a lipit scoci la gură nu am crezut, când am auzit şi la alte mame am stabilit să stăm de vorbă cu educatoarea. Am vorbit cu educatoarea şi directoarea instituţiei şi am fost asiguraţi că aşa ceva nu se va mai întâmpla. Doamna a vrut iniţial să facă linişte în clasă, i-a pus să ridice mâinile sus, nu a reuşit, şi a recurs la această variantă. Copii au luat-o mai mult ca pe o joacă. Din punctul meu de vedere nu pot spune că băiatul este traumatizat”, a spus mama copilului, la România TV.

Educatoarea se află în ultimul an de activitate şi ar fi spus şi ea superiorilor de la Inspectorat că este vorba de o neînţelegere, totul întâmplându-se în timpul unui joc, în care copii interpretau roluri.

Poliţia nu a primit nicio sesizare în acest caz. „Nu am primit vreo sesizare, însă poliţiştii de la Secţia 3 vor merge acolo, la grădiniţă, pentru a vorbi cu cei implicaţi şi pentru a vedea dacă există părinţi care doresc să facă o sesizare”, a precizat Mirela Drăgicioiu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş.

Un caz similar a avut loc la sfârşitul anului trecut, în Bucureşti, când o învăţătoare a fost acuzată că ar fi bătut un copil şi i-a lipit scotch la gură.

Citeşte şi: Femeia care şi-a LIPIT CU ADEZIV FIICA de perete a fost condamnată la 99 DE ANI de închisoare