Scandal la primăria Mangalia. Primarul interimar a venit la serviciu cu executorul judecătoresc

După eliberarea din funcţie a primarului din Mangalia, Claudiu Tusac, liderul PC Constanţa, Ion Mincă, a încercat miercuri să-şi preia atribuţiile de primar interimar, împreună cu un executor judecătoresc.

RomaniaTV.net
07 dec. 2011, 10:10
Scandal la primăria Mangalia. Primarul interimar a venit la serviciu cu executorul judecătoresc

Scandal la Primăria Mangalia. Primarul interimar a mers miercuri dimineaţă la instituţie cu executorul judecătoresc, pentru a-şi prelua funcţia, după ce fostul primar a fost demis de prefect. Până acum, primarul interimar nu a fost lăsat să-şi preia postul, în mai multe rânduri.

Ion Mincă ar fi trebuit să preia atribuţiile de primar al municipiului Mangalia încă din 24 noimebrie, însă acesta a fost împiedicat în demersurile sale de către reprezentanţii Primăriei, care au contestat desemnarea sa ca primar interimar, îm ciuda declaraţiilor prefectului judeţului, Claudiu Palaz.

Mincă a apelat la un executor judecătoresc, reuşind astfel să pătrundă în sediul primăriei, în cursul zilei de miercuri. Forţele de ordine au împiedicat accesul presei în primărie.

„Consiliul Local a făcut o şedinţă de îndată ce a decis ca Sorin Andrei să fie numit primar, însă nu există niciun ordin emis de prefect în acest sens. Refuză, fără nicio explicaţie, să-mi predea ştampila de primar. Nu am reuşit să ajung la etajul 1, uşile sunt încuiate”, a spus Ion Mincă.

Acesta a mai declarat că va  depune o plângere penală  împotriva reprezentanţilor primăriei Mangalia, în cazul în care nu va reuşi să intre în posesia ştampilei.

După ce Agenţia Naţională de Integritate a constatat că edilul municipiului Mangalia s-ar afla în incompatibilitate, prefectul judeţului Constanta, Claudiu Palaz, a emis pentru acesta, în data de 14 noimebrie, ordinul de eliberare din funcţie.