Scandal la şedinţa PNL. Robert Sighiartău, către Orban: „Înțeleg ca va lasă nervii prin filiale. Mai rămâne sa amenințati ca veți cădea propriul guvern precum Dragnea”. Orban neagă că a fost criticat

S-a lăsat cu scandal în prima şedinţă a liberalilor după acuzaţiile preşedintelui PNL Ludovic Orban la adresa unor lideri din BEX, între care Rareş Bogdan, Raluca Turcan şi Robert Sighiartău. Orban a spus că "au încercat să convoace BPN pentru a arunca în aer formarea coaliţiei". În replică, Robert Sighiartău i-a spus că începe să semene cu Liviu Dragnea.

14 iun. 2021, 11:35
Scandal la şedinţa PNL. Robert Sighiartău, către Orban: „Înțeleg ca va lasă nervii prin filiale. Mai rămâne sa amenințati ca veți cădea propriul guvern precum Dragnea”. Orban neagă că a fost criticat

După ce a fost acuzat de trădare de către Ludovic Orban, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău s-a dezlănţuit la adresa preşedintelui PNL.

„Domnule Orban, înțeleg ca va lasă nervii prin filiale, ați coborât atacul mult prea jos. Am ales sa NU fiu in echipa atunci când dvs. ați ales sa trădați partidul. Atunci când interesul dvs a fost mai presus de interesul PNL. Atunci când ați cedat 3 ministere de dezvoltare pentru a va asigura șefia Camere Deputaţilor care revenea USR. PNL trebuie sa știe. Dvs personal ați cedat cele 3 ministere intr-o discuție tete-a-tete cu președinții partidelor din coaliței pentru a ajunge președinte la Camera.

Domnule Orban – ați ajuns sa ma amenințati cu plângeri penale pentru ca respect statutul.

Domnule Orban – mai rămâne sa amenințati ca veți cădea propriul guvern precum Dragnea sau sa faceți ce a făcut Tariceanu ( aluzie la rupere ). Cei doi au ieșit din viața publica rușinos.

Domnule Orban, înțeleg ca e un moment greu, dar va rog sa ieșiți din politica cu fruntea sus.

Ati promis o campanie interna bazata pe fair play si ati ales sa jucați murdar, cu atacuri si amenințări. În loc de adevăr ati ales minciuna. În loc de democrație liberală in propriul partid ati ales regimul unipersonal in care dvs sunteți totul si v-ati înconjurat de „yesmeni”. L-ati abandonat pe acel Ludovic Orban care a castigat Congresul din 2017 si in care am crezut, alături de care am fost. Dvs si nu altcineva. L-ati abandonat si trădat pe acel Ludovic Orban. Dumneavoastră si nu altcineva ati părăsit adevărul, spiritul liberal si democratic. Dumneavoastră si nu altcineva ati abandonat interesele majore ale PNL si ati ales propriile interese. Nu mai sunteți Ludovic Orban care a câștigat Congresul din 2017. Semănați tot mai mult cu Liviu Dragnea ca manieră de a conduce un partid. Sper ca nu veți ajunge ca Dragnea sa va sacrificați propriul guvern”, i-ar fi spus Robert Sighiartău lui Orban, în şedinţa PNL de luni dimineaţă, conform stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Tensiuni uriașe în PNL! Rareş Bogdan, despre Orban: „Pierde războiul. L-a pierdut și Dragnea, l-a pierdut și Victor Ponta”

De asemenea, Sighiartău l-a acuzat pe Orban că folosește „o armată de postaci care ne atacă mai rău decât PSD-iștii în online”.

Şi deputatul Florin Roman l-a acuzat pe Ludivic Orban că a trădat partidul și joacă exclusiv pentru interesele sale personale.

Citeşte şi: Război în PNL. Raluca Turcan pune tunurile pe Ludovic Orban chiar înainte de Congresul PNL: A cedat trei ministere numai să aibă funcţie

Şi înaintea şedinţei conducerii PNL, Robert Sighiartău a afirmat că nu l-a „părăsit” pe preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, la negocierile pentru formarea coaliţiei şi a Guvernului, aşa cum a susţinut acesta, şi a subliniat că nu a participat la negocieri deoarece nu a vrut să fie „părtaş al istoriei cu această mişcare de trădare a intereselor partidului”.

„Nu, nu l-am părăsit (pe Ludovic Orban la negocierile de la Vila Lac – n.r.). Nu am mai participat la negocieri la Vila Lac II pentru faptul că toate ministerele dezvoltării, economice au fost cedate USR-PLUS şi din acel moment am zis că nu vreau să fiu părtaş al istoriei cu această mişcare de trădare a intereselor partidului”, a spus Sighiartău înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

 

Orban neagă că a fost criticat în şedinţa PNL

Președintele PNL, Ludovic Orban, respinge informațiile publice potrivit cărora a fost aspru criticat în ședința conducerii PNL, catalogându-le drept „o minciună a unor oameni care încearcă să deformeze realitatea”.

„Nu este adevărat. Este o minciună. Dacă vă bazați pe acei oameni, pe care nu aș vrea să-i calific, care încearcă să deformeze realitatea unei reuniuni, eu nu pot să comentez decât că e o minciună”, a spus Ludovic Orban, după aparişia infomaţiei că a fost comparat de Robert Sighiartău cu Liviu Dragnea.

„Sunt un om care respectă democraţia, respect drepturile fiecărui membru al PNL. Toate deciziile care au fost luate în cei patru ani în care am condus PNL au fost luate în forurile statutare. Sunt un om aflat într-o consultare permanentă cu toată baza partidului. (…) Toate negocierile s-au derulat pe baza unui mandat pe care l-am respectat 100%. Mandatul a fost foarte clar. (…) După ce negocierile au blocate cinci zile, am flexibilizat mandatul și am dat partenerilor să aleagă dintre două opțiuni. Decizia legată de aceste două poziţii (preşedinte al Camerei Deputaţilor- şi premier – n.r) a fost o decizie separată, care a făcut parte din mandat”, a explicat Ludovic Orban, după şedinţă.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că, în timpul negocierilor pentru formarea coaliţiei şi a Guvernului, a fost „părăsit” de echipa de negociere din care făceau parte Rareş Bogdan, Raluca Turcan şi Robert Sighiartău, care au încercat să provoace convocarea nestatutară a unui Birou Politic Naţional „pentru a arunca în aer formarea coaliţiei”.

„Deşi am fost părăsit în timpul negocierilor de echipa de negociere votată de PNL – trebuie să ştiţi lucrul ăsta: preşedintele PNL a fost lăsat singur la negocierile pentru formarea acestei coaliţii şi negocierile pentru formarea Guvernului. Am fost părăsit de Rareş Bogdan, de Raluca Turcan, de Robert Sighiartău, care nu numai că m-au părăsit în timpul negocierilor, ci au încercat să provoace convocarea nestatutară a unui Birou Politic Naţional în pline negocieri pentru a arunca în aer formarea coaliţiei”, a precizat Ludovic Orban, în alocuţiunea sa, la întâlnirea de sâmbătă cu liberalii din Botoşani.