Scandal la Serviciul de Ambulanță Timiş. O infirmieră, revoltată că nu este lăsată să intre deşi nu este vaccinată şi a refuzat să se testeze

O infirmieră de la Serviciul de Ambulanță Timiş nu a fost primită la serviciu în unitatea medicală după ce a refuzat să fie testată pentru COVID-19. Femeia nu este nici vaccinată.

17 sept. 2021, 17:17
Scandal la Serviciul de Ambulanță Timiş. O infirmieră, revoltată că nu este lăsată să intre deşi nu este vaccinată şi a refuzat să se testeze

Mirela Păun lucrează de ani de zile la Serviciul de Ambulanță din Timiș. În această dimineața, când trebuia să-și înceapă programul de lucru, a avut parte de o surpriză din partea conducerii. Infirmiera nu a fost lăsată să intre în unitatea medicală pentru că era nevaccinată și pentru că a refuzat să fie testată înainte, potrivit Romania TV.

„Mi s-a propus ori sa ma testez, ori sa ma vaccinez. Testare din trei in trei zile, ori ma vaccinez, ori nemotivat sa plec acasa. Am zis ca eu nu plec nemotivat acasa, vreau sa lucrez, vreau sa-mi pastrez locul de munca. Le-am spus să-mi desfacă contractul de munca şi să motiveze acolo de ce sunt dată afară. Mi-au zis să plec acasă”, le-a povestit femeia revoltată jurnaliştilor.

Citeşte şi: Angajații MedLife, chiar și cei vaccinați, testați de COVID săptămânal în toate unitățile

Colegii femeii au sunat la 112 și au chemat polițiștii și jandarmii.

„Au inceput sa fuga dupa mine, sa traga de mine, sa ies din unitate. Au chemat jandarmeria, le-am zis ca nu plec. Atunci au spus ca o sa cheme Politia. Jandarmii au zis ca nu au ce sa mi faca…Mi se pare ca este un abuz”, spune femeia.

Angajata Serviciului de Ambulanță a încercat să ceară explicații sefului ei, însă susține că i s-a vorbit urât și i s-a întors spatele.

Reprezentanții spitalului spun că nu o pot lăsa pe femeie să intre în unitatea medicală până nu se testează sau până nu se vaccinează, acestea fiind regulile impuse de cei din Ministerul Sănătății.

Citeşte şi: Coadă de ambulanţe la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Nu mai sunt locuri pe secţii. Apelul disperat al medicilor

Autoritatile din Timiş au anunţat 313 noi cazuri de imbolnavire cu COVID-19 în ultimele 24 de ore în judeţ, dintre care 53 sunt copii, dupa efectuarea a 2448 de teste. De asemenea, şapte persoane au decedat.


loading...