SCANDAL la spital. O femeie a murit pe masa de operaţie după un avort

O femeie a murit pe masa de operaţie după ce a fost adusă în stare gravă, în urma unui avort, la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu. A fost nevoie de intervenţia poliţiei pentru a calma rudele hotărâte să îi ceară socoteală medicului. Familia pacientei susţine că de vină este doctorul care se ocupa de ea şi care mai este cercetat penal pentru neglijenţă în serviciu.

RomaniaTV.net
25 mai 2012, 06:53
SCANDAL la spital. O femeie a murit pe masa de operaţie după un avort

O femeie în vârstă de 30 de ani a decedat pe masa de operație a Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu, după ce a fost adusă în stare foarte gravă de la Spitalul din Novaci, unde a fost chiuretată de către medicul Damian Dițescu, scrie click.ro.

Mariana Căldăraru a ajuns la spital în comă profundă și cinci medici au încercat în zadar să-i salveze viața. Pacienta se afla în comă profundă și avea o hemoragie puternică.

„A fost adusă în comă profundă de la Novaci. Mai mulți medici s-au mobilizat pentru a o salva, dar din păcate pacienta a decedat. Nu aș vrea să fac supoziții, dar din spusele colegilor se suspectează că ar fi fost un anevrism disecant de aortă. Vom vedea exact după efectuarea necropsiei. Această afecțiune are, de obicei, un sfârșit tragic. Pe masa de operație la Novaci, pacientei i s-a făcut rău. Nu am stat de vorbă decât cu unul dintre medicii de la Novaci și nu știu ce s-a întâmplat acolo. Ne pare rău de cele întâmplate. Echipa de la Târgu-Jiu a făcut tot posibilul. La Novaci i s-a făcut un chiuretaj de doctorul Dițescu”, a declarat medicul Vasile Stănculete, managerul Spitalului Județean Târgu-Jiu.

Rudele pacientei decedate dau vina pe medicul Dițescu. „Am dus-o la el la spital și a operat-o de avort și acum e moartă. Chiar așa să fie coincidență că murii după ce o operă el? E un criminal, nu ar trebui să fie medic”, a spus una dintre rude.

Colegiul Medicilor din Gorj a decis să deschidă o anchetă în cazul femeii însărcinate în trei luni care a murit, joi seară, la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu, unde fusese adusă în stare gravă de la Spitalul Novaci, după ce a fost operată de un medic anchetat pentru moartea unor bebeluşi la naştere.

Ne vom autosesiza, dar aşteptăm să vedem şi rezultatele necropsiei. Vom discuta şi cu medicii în cauză pentru a afla ce s-a întâmplat. Din păcate este un nou incident neplăcut, care trebuie clarificat„, a declarat Gheorghe Stanciu, secretar al Colegiului Medicilor Gorj, pentru Mediafax.

Colegiul Medicilor l-a sancţionat cu avertisment până acum pe medicul Damian Diţescu pentru unul din cele trei cazuri din 2011 în care au decedat bebeluşi la naştere, celelalte două fiind în curs de soluţionare.

„Sunt anchete complexe, dumnealui a contestat şi avertismentul primit de la noi la Comisia de Disciplină de la nivel naţional din Colegiul Medicilor şi probabil va mai dura până când o eventuală sancţiune va rămâne definitivă”, a afirmat Stanciu.

Preşedintele Colegiului Medicilor Gorj, Ana Băleanu, a declarat, la rândul său, că de luni Comisia de Jurisdicţie din cadrul Colegiului va începe propria anchetă.

„Dorim să se afle adevărul şi vom fi necruţători, vă pot asigura de lucrul acesta. Nu iertăm pe nimeni pentru că nu dorim să se repete astfel de situaţii”, a spus Băleanu.

Medicul Damian Diţescu este anchetat din vara anului trecut şi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj pentru moartea celor trei bebeluşi, procurorii nefinalizând dosarul în care mai sunt anchetaţi alţi doi medici de la spitalele din Târgu Cărbuneşti şi Novaci, acolo unde au fost înregistrate decesele.