Scandal la Spitalul Sf. Ioan din Bucureşti. Medicii au depus o plângere penală din lipsa de stocuri

Mai mulți angajați ai Spitalului Sf. Ioan din București au făcut o plângere penală pentru că, spun ei, nu există stocuri de echipamente de protecție împotriva coronavirusului. 

RomaniaTV.net
25 mart. 2020, 09:24
Scandal la Spitalul Sf. Ioan din Bucureşti. Medicii au depus o plângere penală din lipsa de stocuri

„Până în acest moment nu avem absolut niciun caz de infecție confirmată cu COVID în Spitalul Sf. Ioan. Cu toate acestea, s-au luat absolut toate măsurile organizatorice și de prevenție, în conformitate cu dispozițiile pe care le-am primit de la instituțiile abilitate.

Noi dispunem de toate materialele sanitare, de toate echipamentele de protecție necesare, combinezoane, mănuși, botoși, măști și ochelari de protecție.

Avem pregătite 26 de paturi de terapie intensivă, dotate cu 20 de ventilatoare și 30 de monitoare, deci putem face față unui flux de pacienți cu COVID.

Citeşte şi: Problemele din spitalele României în timpul crizei de coronavirus. Medicii care luptă împotriva COVID-19, infectaţi

Dintr-un alt punct de vedere, constat cu tristețe că există două tipuri de medici în momentul de față în România. Există aceia care se luptă pentru acest popor, împotriva unei boli cumplite și care stau la spital de dimineața până seara, și există și oportuniștii, aceia care se folosesc de o împrejurare tragică pentru a-și urmări ambiții personale”, a spus Bogdan Geavlete, directorul medical al Spitalului Sf. Ioan din București.

Procurorii de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 4 din București au anunțat marți deschiderea unui dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor și abuz în serviciu.