Scandal la TVR. Dan Negru, despre experienţa lui cu postul public de televiziune: „I-am anunţat că demisionez. N-au încercat să mă oprească, deşi plecarea mea ţinea prima pagină”

Dan Negru a reacţionat, într-o postare pe Facebook, în urma scandalului provocat de programul din noaptea de Revelion de la postul public de televiziune. Prezentatorul îşi aminteşte cum a decurs plecarea sa din TVR, subiect care a ţinut prima pagină a ziarelor.

04 ian. 2021, 12:36
Scandal la TVR. Dan Negru, despre experienţa lui cu postul public de televiziune: „I-am anunţat că demisionez. N-au încercat să mă oprească, deşi plecarea mea ţinea prima pagină”
Dan Negru, reacţie în scandalul de la TVR

Scandal la TVR. Dan Negru, vedeta Antenei 1, şi-a amintit de plecarea lui din TVR în contextul actualului scandal în care este implicat postul public. Realizatorul tv este de părere că acesta este doar începutul. El consideră că marea problemă a televiziunii naţionale este lipsa respectului faţă de angajaţi. Negru invocă nume consacrate la care TVR a renunţat cu prea mare uşurinţă. Printre acestea, Cristian Ţopescu sau Iosif Sava.

Citeste si Scandalul privind programul de Revelion de la TVR ia amploare. Şefa CNA, chemată să dea explicaţii în Parlament

E scandal in TVR zilele astea… Și ăsta pare sa fie doar începutul! Totuși ,respectul pentru oameni e marea încercare a TVR. Dintotdeauna!

Pe Cristian Țopescu l-au dat afară și azi, după moarte, ii ridică statui. Iosif Sava, o legendă TVR, a fost dat afară de pe o zi pe alta. Azi are o statuie in centrul Bucureștiului. Stere Gulea a fost directorul care l-a concediat, pe ranchiună personală, se zvonea atunci pe coridoare. L-a tras cineva la răspundere?

Sava a plecat la PROTv și TVR a pierdut o legendă și un profesionist.

N-a răspuns nimeni !

Brenciu, Divertis, Vlad Enachescu și alții, cu sutele, au avut porți deschise când au plecat„, îşi aminteşte jurnalistul.

Scandal la TVR. Dan Negru: „Nimeni n-a încercat să mă oprească”

Dan Negru relatează, apoi, experienţa pe care el însuşi a avut-o cu postul public, atunci când a anunţat conducerea că demisionează. Realizatorul tv spune că, deşi plecarea lui ţinea prima pagină a ziarelor, nimeni din TVR nu a încercat să-l oprească, să negocieze condiţiile rămânerii lui în televiziune, ci toţi l-au felicitat.

Când am plecat din TVR și mi-am anunțat șefii ca o fac, toți m-au felicitat că plec la o tv comercială in loc să incerce să mă oprească. N-a încercat NIMENI măcar să negocieze cu mine deși plecarea mea din TVR era pe prima pagină a ziarelor.

De 21 de ani, de când am plecat, am distrus TVR in mod constat in audiențe. Chiar anul ăsta, Revelionul TVR, sămânța scandalului, a fost pe locul 5, la distanță uriașă de Revelionul meu de la Antena1, acolo unde am plecat acu’ 21 de ani.
Oamenii sunt marea încercare a TVR-ului„, este de părere vedeta Antenei 1.

Revelionul de la TVR, „un spectacol grotesc”

Reamintim că televiziunea publică a difuzat de Anul Nou emisiunea „Revelion la mine acas’”, filmată în barul deținut de Mugur Mihăescu în Centrul Vechi. Dorina Rusu, membră a CNA, a declarat că televiziunea publică a oferit publicului un „spectacol grotesc”, care a încălcat atât legile bunului-simț, cât și pe cele ale audiovizualului.

Citeste si Scandal uriaș după emisiunea de Revelion difuzată de TVR. Iulian Bulai, deputat USR-PLUS, cere demiterea șefei televiziunii, Doina Gradea

Dorina Rusu a mai spus că în emisiunea TVR „nu este vorba doar despre nişte glume proaste la adresa autorităţilor care gestionează criza generată de pandemie, ci despre faptul că televiziunea publică, într-un moment din an în care foarte mulţi oameni se uită la televizor, ia în derâdere regulile de protecţie anti-coronavirus, ba chiar instigă la nerespectarea lor”.

Într-o perioadă atât de complicată cum este cea generată de pandemie, televiziunile şi posturile de radio trebuie să-şi înţeleagă nu numai libertăţile, ci şi responsabilităţile, iar televiziunea publică este cu atât mai datoare la responsabilitate cu cât este finanţată din bani publici. Dar acesta a fost încă unul dintre momentele deloc rare, din păcate, în care TVR şi-a abandonat misiunea publică”, a declarat Dorina Rusu.

Conform paginademedia.ro, înțelegerile încheiate de TVR cu Vacanța Mare însumează aproape 50.000 de euro.