SCANDAL la TVR pentru achiziţionarea exit poll-ului CURS. „S-a făcut fără aprobarea CA”

Radu Carp şi Romina Surugiu, membri in Consiliul de Administratie al televiziunii publice, reclamă, într-o scrisoare deschisă adresata celorlalti membri ai CA al TVR, "modul in care conducerea executiva a SRTV a aprobat, fara o discutie in Consiliul de Administratie, achizitia de servicii de sondare a opiniei publice si a unui program de cercetare de tip exit poll pentru alegerile europarlamentare din 25 mai 2014, scrie Hotnews. 

RomaniaTV.net
26 mai 2014, 10:43
SCANDAL la TVR pentru achiziţionarea exit poll-ului CURS. „S-a făcut fără aprobarea CA”

„Serviciile menţionate au fost achiziţionate de la Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS SRL, în urma unei selecţii de oferte care nu ne-a fost prezentată în CA. Conform procedurilor interne, orice tip de achiziţie care depăşeste ca sumă 25.000 de euro poate fi aprobată doar de Consiliul de Administraţie. În cazul de faţă, suspectăm faptul că suma plătită de SRTV depăşeste cu mult plafonul menţionat. Ca argument amintim că, la alegerile generale din 2012, servicii similare furnizate către SRTV tot de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS SRL au costat peste 25.000 de euro, adică peste plafonul pe care îl poate aproba Comitetul Director al SRTV. Menţionăm că, în noiembrie 2012, Consiliul de Administraţie a aprobat achiziţionarea de servicii de sondare a opiniei publice printr-o licitaţie publicată pe SEAP. Pentru achiziţia din 2014, nu avem suficiente date care să ateste modul în care s-a atribuit contractul către CURS SRL (încredinţare directă, selecţie de oferte, licitaţie prin SEAP)”, se arată în scrisoarea deschisă semnată de Radu Carp şi Romina Surugiu.

Viitoarea şedinţă a Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) ar urma să aibă loc miercuri.