Scandal la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa: Doi profesori au fost reţinuţi

Cinci persoane, dintre care doi profesori, au fost reţinuţi pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie în scandalul de la Universitatea "Eftimie Murgu" din Reşiţa.

RomaniaTV.net
10 iul. 2015, 11:06
Scandal la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa: Doi profesori au fost reţinuţi

Conferențiarul universitar Florinel Ionel Franț a fost reținut pentru trafic de influență în formă continuată și folosirea abuzivă a funcției în scop sexual, în timp ce conferențiarul universitar Irina Oriol pentru trafic de influență în formă continuată.

De asemenea, președintele Senatului universității, Marian Mihăilă, asistentul universitar Ruxana Ghiță și lectorul universitar Mihai Vișan sunt cercetați sub control judiciar, pentru luare de mită, trafic de influență și abuz în serviciu în formă continuată, potrivit comunicatului emis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Citeşte şi SEX pentru note mari la Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa. „Lasă-mă să te ating şi să te sărut….”

În cursul flagrantului realizat joi de către procurori, conferenţiarul Irina Oriol care a fost depistată cu suma de 300 lei şi un parfum (în valoare de 194 lei), bunuri oferite de investigatorul sub acoperire, pretinse anterior de inculpată pentru a-şi trafica influenţa pe lângă un cadru didactic examinator, în vederea promovării unui examen de restanţă.

Cu această ocazie, inculpata a dictat subiectele pentru examenul ce urma să fie susţinut a doua zi, punându-i la dispoziţie investigatorului inclusiv materiale de curs.

Procurorii DGA au descins joi dimineață în mai multe locaţii pentru a ridica probe de la unele cadre didactice ale Universității „Eftimie Murgu”, din Reşiţa, instituţie condusă de soţia lui Sorin Frunzăverde. Oamenii legii vizează atât locuințele unor profesori universitari, cât și sediul instituției de învățământ