Scandal monstru în TVR, după plecarea prezentatorului Radu Andrei Tudor. „Regim de teroare! Angajații sunt umiliți!”

Plecarea lui Radu Andrei Tudor de la TVR, după o colaborare de 13 ani, scoate la iveală nemulțumirile mai multor angajați.

18 mart. 2023, 12:26
Scandal monstru în TVR, după plecarea prezentatorului Radu Andrei Tudor. „Regim de teroare! Angajații sunt umiliți!”
Val de nemulțumiri în TVR, după plecarea lui Radu Andrei Tudor

După ce Radu Andrei Tudor, prezentatorul principalului jurnal de știri de la TVR, și-a anunțat plecarea, după o colaborare de 13 ani, mai mulți angajați ai postului public s-au arătat nemulțumiți de condițiile în care sunt nevoiți să lucreze.

Radu Andrei Tudor devenise una dintre imaginile simbol ale TVR, însă a decis să părăsească postul, după ce a acceptat oferta celor de la Kanal D. Potrivit foștilor colegi, plecarea vedetei ar avea legătură cu nemulțumirile acumulate în timp care, într-un final, l-au făcut să accepte altă ofertă.

Mai mulți angajați ai TVR au făcut declarații, sub protecția anonimatului, pentru Cancan în legătură cu acest subiect. Se pare că situația din instituție nu este una foarte plăcută.

„Radu lucra în TVR din 2010. Aseară am văzut atâtea lacrimi în jurul său, atâția oameni care au venit în studioul unde prezenta jurnalul. Până acum a refuzat toate ofertele, și nu au fost puține în ultimii doi ani, dar se umpluse paharul destul de tare.

Radu nu este omul care să meargă la tv și să lucreze ca într-o fabrică de chibrituri. Un mediu în care ți se dă peste nas, nemotivat, un mediu în care valorile jurnalistice, argumentele profesionale pică în fața unor lucruri ce nu au legătură cu profesia noastră.

Au fost niște mici frecușuri, care l-au mâhnit…El e însă un tip decent, nu a avut conflicte directe, dar au fost situații în care nu s-a mai simțit apreciat pentru dăruirea sa. Radu a făcut cam de toate în TVR. A fost omul care a plecat la 2 noaptea din casă să facă breking news despre atacurile din Marea Britanie.

Cu o săptămână înainte de Revelion, nu aveau om, iar el a acceptat să-i scoată din încurcătură. Nu i-au găsit înlocuitor la știri, astfel că a fost nevoit să se schimbe pentru jurnal, iar după să revină să mai filmeze încă vreo câteva ore bune ca să termine Revelionul.

Într-un final, a zis gata.. Chiar noi i-am spus că deși ne va lipsi, pentru el cel mai bine este să plece. Mulți l-am rugat să riposteze public, să facă și o postare despre ceea ce simte, dar a refuzat”, a declarat un angajat al TVR.

Citește și: Demisie șoc în TVR! Prezentatorul Radu Andrei Tudor a decis să părăsească postul public

Un alt angajat al postului public spune că regimul de aici este unul de teroare și că oamenii vor lua exemplul lui Radu și vor pleca.

„E regim de teroare în TVR! Toti angajatii sunt umiliți. Regulamentele nu le permit să izbucnească în public. După Radu, vor mulți să plece. El nu vrea să spună prin ce a trecut aici, de și-a luat câmpii. Dar TVR fierbe.

Nemulțumirile s-au acumulat, nu mergem în direcția potrivită. Lucrurile se accelerează spre rău. Pentru noi, nu există motive doar din punct de vedere salarial, ci al performanțelor instituției la care lucrăm. Ne simțim foarte prost”.

Citește și: Prima reacție a lui Marian Olaianos, după ce a fost dat afară de la TVR pentru agresiune fizică și hărțuire sexuală: ”Cazul nu e nici pe departe cum l-au prezentat ei”

Ce spune Radu Andrei Tudor despre plecarea de la TVR

Radu mai are contract cu TVR până la finalul săptămânii viitoare. Acesta a motivat plecarea prin nevoie de schimbare pe care o simțea.

„Am simțit nevoia să fac o schimbare. TVR a fost o etapă extrem de importantă în viața mea, însă acum am vrut să las loc unei noi provocări.

Îmi doresc să rămân același jurnalist onest și echilibrat! Abia aștept să mă întorc pe TV. Se va întâmpla destul de repede. Noii mei angajatori m-au primit extraordinar, am simțit că va fi un loc unde voi face multe lucruri bune”, a declarat acesta.