Demisie șoc în TVR! Prezentatorul Radu Andrei Tudor a decis să părăsească postul public

Prezentatorul TV Radu Andrei Tudor, supranumit și The NewsMan, părăsește pupitrul de știri de la TVR, după ce ani de zile a prezentat Telejurnalul de seară. Jurnalistul și-a dat demisia din TVR, vineri, pentru că ar urma să se pregătească de o nouă provocare.

12 mart. 2023, 18:23
Demisie șoc în TVR! Prezentatorul Radu Andrei Tudor a decis să părăsească postul public
Radu Andrei Tudor a decis să părăsească postul public

Radu Andrei Tudor a decis să părăsească postul public. Cel care a făcut publică demisia care a șocat postul public de televiziune este jurnalistul Dorin Chiotea.

Citește și Prima reacție a lui Marian Olaianos, după ce a fost dat afară de la TVR pentru agresiune fizică și hărțuire sexuală: ”Cazul nu e nici pe departe cum l-au prezentat ei”

Radu Andrei Tudor a decis să părăsească postul public

Acesta a anunțat printr-o postare pe pagina sa de Facebook că Radu Tudor, considerat una dintre vedetele postului TVR, a demisionat pentru că ar urma să se pregătească de o nouă provocare.

Cu toate acestea, Chiotea nu a menționat dacă Radu Andrei Tudor ar urma să semneze cu un alt post de televiziune cunoscut din România.

”Radu Andrei Tudor, prezentatorul Telejurnalului principal (ora 20.00) al TVR1, a demisionat vineri. Mi-a spus ca merge spre o noua provocare. “The NewsMan” – una dintre vedetele postului public – are milioane de vizualizari pe retelele sociale. E frumos, destept si profesionist. Succes, tinere!”, a scris Dorin Chiotea pe Facebook.

Radu Andrei Tudor este din Piatra Neamț, iar în urmă cu foarte mult timp a venit în Capitală, unde a urmat cursurile Facultății de Jurnalism, iar în anul 2002 și-a făcut debutat în televiziune.

Acesta a fost mai întâi reporter, după care prezentator la posturile de televiziune Naţional TV şi N24.

În anul 2011, Radu Andrei Tudor a ajuns în echipa redacțională a TVR, unde se ocupa de prezentarea știrilor regionale. Tot în acea perioadă, a devenit gazda a Jurnalului matinal de la TVR 1 şi TVR INFO, potrivit Fanatik. 

De-a lungul timpului, Radu Andrei Tudor a făcut echipă cu Ioana Voicu, alături de care a prezentat emisiunea de la TVR 2, ”Te vrea România”. După care jurnalistul a devenit gazda emisiunii Pulsul zilei, la TVR 1, pe care a prezentat-o o bună perioadă de timp.

Din 2019 și până în prezent, Radu Andrei Tudor a preluat rolul de prezentator al Telejurnalului de seară la TVR 1, de la ora 20.00.

Dincolo de cariera sa impresionantă din televiziune, The NewsMan este pasionat și de sport. Acesta a mărturisit cu ceva timp în urmă că indiferent de programul agitat pe care l-a avut în ultimii ani,  a reușit mereu să își găsescă timp liber și pentru mișcare.

”Încă din liceu am practicat handbal şi sper să găsesc mereu o oră liberă pentru asta. Relaxează şi oferă un alt tonus. Este cel mai bun medicament în această lume agitată”, a declarat Radu Andrei Tudor, potrivit site-ului oficial al TVR.

Citește și Marian Olaianos, concediat de la TVR. Conflictul sexual cu Nadine Vlădescu l-a dărâmat. Ce a declarat în fața Comisiei