SCANDAL PARIS. Românii din străinătate cer DEMISII pentru „corespondenţa RUŞINOASĂ” de la Ambasadă

Federația Asociațiilor de Români din Europa cere ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, demiterea personalului Institutului Cultural Român, implicat în trimiterea invitaţiilor pentru recepţia de la Paris, la care va participa săptămâna viitoare preşedintele Klaus Iohannis. La acele invitaţii au fost ataşate, din greşeală, un document în care unii invitaţi primeau calificative ca "indezirabil" sau "scârbos".

07 feb. 2015, 14:53
SCANDAL PARIS. Românii din străinătate cer DEMISII pentru „corespondenţa RUŞINOASĂ” de la Ambasadă

Federaţia asociaţiilor de români din Europa a reacţionat la Scandalul de la Paris şi cere demiterea personalului ICR implicat în această corespondenţă, precum şi a angajaţilor Ambasadei de la Paris care nu au reclamat conţinutul documentului la MAE.

„FADERE, Federaţia asociaţiilor de români din Europa cere ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, demiterea personalului Institutului Cultural Român implicat în corespondenţa ruşinoasă de la Paris. De asemenea, cerem demisia personalului din cadrul Ambasadei României de la Paris care a primit acest document şi s-a complăcut în caracterizările celor de la ICR fără să reclame acest lucru la Bucureşti„, arată FADERE, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă.

Asociaţia consideră că incidentul este „o ruşine pentru România şi pentru sutele de diplomaţi români care îşi fac munca cu onoare, reprezentând ţara cu cinste”.

Sperăm ca răspunsul Ministerului de Externe să fie imediat şi să servească de exemplu tuturor diplomaţilor care încă nu înţeleg că ei sunt acolo ca să servească România şi comunităţile româneşti din afara graniţelor”, spune Daniel Ţecu, preşedintele FADERE.

CITEŞTE ŞI GAFĂ INCREDIBILĂ la Paris, înainte de vizita lui KLAUS IOHANNIS

La conducerea ICR Paris se află Yvette Seraphina-Ivona Fulicea, care a fost numită director al ICR Paris anul trecut, anterior fiind ministru consilier în cadrul Ambasadei României din Franţa.

Scandalul a izbucnit după ce invitaţiile transmise de ICR Paris aveau ataşate şi un document de uz intern ce conţinea aprecieri precum „indezirabil” sau scârbos” la adresa unor persoane.

Scriitorul Radu Portocală, unul dintre invitaţii la întâlnirea comunităţii româneşti cu preşedintele Klaus Iohannis, este cel care a dezvăluit că a primit o astfel o invitaţie de la ICR Paris.

MAE a reacţionat, anunând că sancţionat persoana responsabilă.

CITEŞTE ŞI KLAUS IOHANNIS, la Paris. MAE anunţă „SANCŢIUNI” după gafa de la Ambasada României

Preşedintele Klaus Iohannis va face o vizită oficială în Franţa în 10 şi 11 februarie, pe lângă întrevederile cu oficiali francezi şeful statului având programată şi o întâlnire cu membri ai comunităţii româneşti din această ţară.