Scandal pe locul dezbaterii dintre candidaţii la Primăria Capitalei. Gabriela Firea vrea la autobaza STB. Unde propune Nicuşor Dan

Dezbaterea dintre candidaţii la Primăria Capitalei a devenit subiect de controverse în timpul campaniei pentru alegerile locale. Nicuşor Dan, candidatul susținut de PNL și Alianța USR-PLUS, a precizat că-şi doreşte trei confruntări cu actualul edil al Capitalei, Gabriela Firea, în sala de consiliu a Primăriei, un loc la care să participe toate televiziunile. În schimb, primarul general Gabriela Firea a precizat că preferă o dezbatere de final de campanie la o autobază STB.

RomaniaTV.net
07 sept. 2020, 11:48
Scandal pe locul dezbaterii dintre candidaţii la Primăria Capitalei. Gabriela Firea vrea la autobaza STB. Unde propune Nicuşor Dan

„O invit pe Gabriela Firea la trei dezbateri, în ultima săptămână de campanie: miercuri -23 septembrie, joi- 24 septembrie, vineri- 25 septembrie, în sala de consiliu, cu toate televiziunile care vor să vină. Deci, nu mai depindem în felul acesta de invitații pe care televiziunile să ni le facă.

O invit să organizăm împreună această dezbatere, unu la unu, cu un moderator pe care îl alegem și cu toate televiziunile de față miercuri-23, joi- 24, vineri- 25 și în felul acesta putem să discutăm și dacă a atras un miliard de euro fonduri europene, cum zice ea sau 30.000.000 cum zic eu și câte au fost investițiile în infrastructură și dacă s-a făcut o revoluție în trafic și dacă dispar sau nu dispar spații verzi și dacă a reabilitat 52 de km de conductă, cum zice ea, sau 680 de metri, cum zic eu”, a declarat luni, Nicușor Dan, conform Digi24.

Firea, despre testarea COVID înainte de începerea şcolii. „Îi punem să dea 4 milioane la privat? Asta vrea PNL. Asta vrea USR”

De cealaltă parte, Gabriela Firea a afirmat că „de abia” așteaptă dezbaterea cu candidații de dreapta care, în opinia sa, ar trebui să aibă loc la autobaza STB.

„În cadrul dezbaterii – pe care abia o aştept – de final de campanie împreună cu candidatul de dreapta şi cu celălalt candidat de dreapta, domnul Băsescu, şi cu celălalt candidat tot de dreapta, domnul Tăriceanu, deci, cu cei trei candidaţi de dreapta şi de dreapta, când ne vom întâlni toţi patru în ultima săptămână, şi eu propun ca şi locaţie de desfăşurare o autobază STB, ca să fim şi noi acolo cu 11.000 de bucureşteni, să le spună candidaţilor cum şi-au bătut ei joc de Societatea de Transport Bucureşti, cei care au avut ocazia să facă ceva bun la un moment dat şi nu au făcut şi de asemenea să spună cum vor tăia ei subvenţia pentru transportul public în comun, pentru că aşa au anunţat, eu am înregistrările”, a declarat Gabriela Firea în şedinţa de luni a CGMB, conform Agerpres.

Duminică, Nicușor Dan a acuzat o „campanie murdară, mincinoasă, exact ca în perioada comunistă” dusă împotriva sa de adversarii politici, între care unii sunt lideri de sindicat ai companiilor publice din subordinea Capitalei puși pe lista de consilieri a PSD.

Actualul deputat a dezminţit mai multe zvonuri care au circulat în spațiul public în legătură cu anumite cheltuieli pe care le va tăia, dacă va ajunge primar general al Capitalei. Nicuşor Dan a dat asigurări că ajutorul de handicap va fi păstrat în continuare, la fel și subvenția pentru căldură și transportul STB și va continua, de asemenea, programul de fertilizare in vitro.

Gabriela Firea, despre un posibil focar în Bucureşti: „S-a ajuns la acest lucru din cauză că nu s-au testat persoanele asimptomatice”