Scandal pe plajele din Grecia! Românii sunt nemulțumiți de prețurile aplicate în stațiunile elene: „Nu mă așteptam să fiu îngrămădită”

Grecia rămâne una dintre destinațiile favorite ale românilor, cu toate că în mediul online au apărut din ce în ce mai multe mesaje și postări prin care turiștii români critică dur serviciile din țara elenă.

17 aug. 2023, 21:24
Scandal pe plajele din Grecia! Românii sunt nemulțumiți de prețurile aplicate în stațiunile elene: „Nu mă așteptam să fiu îngrămădită”
Grecia plaja

Românii care vor să se bucure de mai multe zile la malul mării și în bătaia soarelui, aleg de cele mai multe ori Grecia. Aceasta este una dintre cele mai faimoase destinații în rândul românilor, în special din cauza faptului că raportul calitate-preț pare să fie mult mai bun decât cel de pe litoralul românesc. Totuși, criza economică existentă la nivel mondial și inflația ridicată, i-a împins pe greci să majoreze aproape toate prețurile.

Citește și: Ei sunt Roland și Alina, românii care au murit în urma unui tragic accident în Grecia. Doi copii au rămas orfani

Acest lucru nu a trecut neobservat de către românii care au ales să meargă în Grecia. Aceștia au remarcat foarte multe probleme, despre care au discutat pe rețelele de socializare. Este și cazul celebrei insule Thasos, lucru observat și de românii care își petrec vacanța aici. O turistă din țara noastră chiar s-a revoltat, pe rețelele de socializare, mai ales după ce a văzut prețurile de pe plaje, mai ales când a venit vorba de închiriat șezlonguri.

„Anul acesta, ne-am întors cu mare drag pe această insulă minunată. Astăzi am ales Marble Beach. La ora 8 am fost pe plajă, cu șezlong, știind că urmează să se aglomereze destul de rapid. Deși am plătit 15 euro pentru un șezlong, nu mă așteptam să fiu îngrămădită de prosoapele + umbrelele celor care s-au pus în fața noastră (fără a plăti șezlong). Este loc „sub soare” pentru toată lumea și mă bucură faptul că atât de multă lume află de această minunată plajă, dar ar fi plăcut sa fie puțin mai „aerisit” și totuși să fie o diferență între cei care au plătit suma de 15 euro si cei care au ales varianta „free”, cu propriul prosop și umbreluță”, a povestit turista.

Ce a descoperit o româncă pe nota de plată primită în Grecia

În timpul verii, în perioada de concedii, cetățenii români împărtășesc pe internet fotografii și își povestesc experiențele trăite în destinațiile lor de vacanță. O femeie din România a dezvăluit că, după ce a luat masa într-o tavernă din Grecia, a găsit o taxă necunoscută pe nota de plată, și a povestit acest lucru pe Facebook.

„Astăzi am constatat că la nota de plată ni s-au adăugat în plus 6 euro. Am întrebat pentru ce sunt și ni s-a răspuns că este taxa de față de masă, tacâmuri, șervețele/ 1,5 euro de persoană (4 membri). Așa se practică la toate tavernele? Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!”, a scris aceasta pe Forum Halkidiki.

În secțiunea de comentarii, unii susțin că nu au avut cunoștință de această taxă înainte, în timp ce alții afirmă că, în realitate, aceasta este o practică răspândită în multe locuri.

„Da, se percepe la toate tavernele. Se numește couvert în care intră fața de masă, pâinea, apa. Țînând cont că la majoritatea tavernelor te servește și cu desert din partea casei, eu zic că nu-i așa o tragedie!”

Citește și: Cutremur puternic în Grecia, pe insula preferată a românilor. Ce magnitudine a avut seismul