Scandal pentru şefia PSD. Teodorovici îl ameninţă cu judecata pe Ciolacu: „Eu ar trebui să fiu preşedintele partidului”

Fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, spune că, potrivit statutului PSD, el este președintele „de facto” al partidului și nu Marcel Ciolacu, cel care a preluat conducerea interimară.

30 ian. 2020, 17:55
Scandal pentru şefia PSD. Teodorovici îl ameninţă cu judecata pe Ciolacu: „Eu ar trebui să fiu preşedintele partidului”

Eugen Teodorovici intenționează să rezolvare în instanță problema preşedinţiei PSD, poziţie deţinută în prezent de Marcel Ciolacu. Într-un interviu pentru PSNews, Teodorovici a declarat: „Prevederile statutare al PSD spun foarte clar că actuala conducere a partidului ar trebui să fie alta și nu asta care este astăzi. Eu știu că în viață e bine și trebuie să respecți o regulă odată stabilită, fie că este ea chiar și un statut al unui partid. De fapt, mai ales dacă este un statut al unui partid, pentru că de acolo pleci și încerci să convingi întreaga populație că tu vei respecta legile țării. Orice prevedere din statutul PSD trebuie să fie respectată. Regula spune foarte clar în statut că doar Congresul și numai Congresul este cel care numește și revocă din funcție conducerea partidului. Potrivit statutului aprobat de Congres, eu ar trebui să fiu acum președintele partidului. Nu o spun eu. O spune acest statut pe care toți membri Congresului l-au respectat (…)

O să văd exact dacă o să merg sau nu în instanță cu această încercare de a clarifica cine are dreptate. Mie îmi plac foarte mult lucrurile tranșant discutate. Dacă aș merge în instanță și aș câștiga, cred că cei care au votat în CEX această schimbare contra statutului, ar trebui să plece din partid. Dacă ei vor câștiga, atunci plec eu din partid”.

Potrivit lui Teodorovici, dacă instanța îi va da dreptate în acest caz, cei care au votat în CEX la acea vreme schimbarea conducerii, ar trebui să plece din partid. „Dacă ei vor câștiga, atunci plec eu din partid”, a adăugat Teodorovici.

Citeşte şi Marcel Ciolacu, atac virulent la Ludovic Orban: „Cine se crede, Ludovic al XIV-lea, Ceauşescu?”

Marcel Ciolacu a devenit preşedinte interimar al PSD după demisia Viorică Dăncilă, spunând că a preluat funcţia la propunerea colegilor. Întrebat la vremea respectivă ce îl recomandă pentru funcția de președinte interimar al PSD, Ciolacu a răspuns: „Presupun că faptul că sunt președintele Camerei, acest lucru a contat foarte mult în decizia colegilor. Am și alte calități. Sunt un bun organizator. Am pus și condiții ca colegii să se implice„.

„Este o echipă matură. Mandatul nostru este clar, să organizăm în Congres ordinar, asta înseamnă că la toate județele de la fiecare comună să organizăm alegeri. Marea majoritate a colegilor au propus luna februarie pentru acest Congres. Durează cam o lună să faci alegeri, vin și sărbătorile. În februarie o să venim în fața membrilor și delegaților pentru legitimarea unei conduceri. În februarie o să venim în fața delegației pentru alegerea unei conduceri legitime”, mai spunea Marcel Ciolacu, pe 26 noiembrie 2019.