Scandal politic: PDL cere RELUAREA probei scrise la Limba şi literatura română VIDEO

Partidul Democrat Liberal consideră necesară reluarea examenului de Bacalaureat la proba scrisă la Limba şi literatura română, informează România TV. Acest scandal a rezultat după ce procurorii au descoperit probe care indicau faptul că profesorii liceului Dimitrie Bolintineanu din Capitală rezolvau subiectele şi le pasau mai departe unor "elevi plătitori", în timpul examenului.

01 iul. 2013, 14:34
Scandal politic: PDL cere RELUAREA probei scrise la Limba şi literatura română VIDEO

Dacă informaţiile cu privire la scurgerea de informaţii înaintea probei de Limbă Română la Bacalaureatul de anul acesta sunt adevărate înseamnă că Ministerul Educaţiei este obligat să recurgă la o măsură radicală. Prezentarea publică pe un site naţional a subiectelor de Limba Română cu o oră înaintea examenului înseamnă amputarea şanselor pe care copiii le-au avut într-o evaluarea naţională. Amputarea şanselor egale înseamnă încălcarea unui principiu fundamental al democraţieişi în acelaşi timp un principiu fundamental pentru evaluare corectă. PDL consideră necesară reluarea probei de Limba română la Bacalaureatul de anul acesta şi solicită Ministerului Educaţiei să prezinte cauzele care au condus la prezentarea subiectelor înaintea probei de examen„, a declarat Raluca Turcan, deputat PDL.

Conducerea liceului „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală a fost demisă, iar Comisia de Supraveghere a examenului a fost înlocuită după ce procurorii au descoperit probe care indicau faptul că profesorii instituţiei de învăţământ cu pricina rezolvau subiectele şi le pasau mai departe unor „elevi plătitori”, în timpul examenului.

Citeşte şi BACALAUREAT 2013: Procurorii au început URMĂRIREA PENALĂ în cazul de la Liceul Dimitrie Bolintineanu