SCANDAL. Pui infestaţi pe rafturile din Lidl şi Penny din Germania

Unul din doi pui din rafturile hipermarketurilor din cinci oraşe germane conţin bacterii foarte periculoase pentru om, inclusiv o varietate a bacteriei Stafilococus Aureus.

RomaniaTV.net
10 ian. 2012, 15:31
SCANDAL. Pui infestaţi  pe rafturile din Lidl şi Penny din Germania

Germania se află într-un scandal imens, după ce în mai multe magazine alimentare şi hipermarket-uri, a ajuns carne de pui infestată cu bacterii rezistente la antibiotice, relatează presa germană.

Astfel, potrivit cotidianelor germane  Bild şi Hamburger Abendblatt, unul din doi pui de pe rafturile hipermarket-urilor din mai multe regiuni din Germania este o „bombă bacteriologică”.

Autorităţile sanitare germane au prelevat probe de carne de pasăre infestată din magazinele aflate în mai multe oraşe, între care Berlin, Stuttgart, Hamburg, Nurnberg, Koln şi au găsit că acestea erau infestate cu bacterii rezistente la penicilină, precum ESBL (Extended Spectrum Beta-Lactamase) şi MRSA (varietate recentă de bacterie Stafilococus Aureus).

Între hipermarket-urile incriminate figurează şi Lidl, din regiunea oraşului Stuttgart şi un centru comercial Penny, din Berlin.

Oamenii cu imunitate mai scăzută, care consumă carne infestată cu ESBL sau MRSA pot avea de la reacţii cutanate până la septicemie, care poate provoca moartea.

Fermierii germani obişnuiesc să dea sistematic şi în cantităţi mari antibotice păsărilor şi animalelor ca productivitatea să fie mare. Astfel, bacteriile devin rezistente la antibiotice.