Scandal sexual la Universitatea Bucureşti: O doctorandă acuză un profesor de harţuire

O doctorandă de la Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti îl acuză pe un profesor că a hărţuit-o sexual, la sfârşitul unui examen. Senatul facultăţii analizează incidentul, informează România TV.

RomaniaTV.net
14 mart. 2012, 10:02
Scandal sexual la Universitatea Bucureşti: O doctorandă acuză un profesor de harţuire

Reprezentanţii Universităţii din Bucureşti spun că este foarte greu de dovedit fapta, din lipsă de dovezi, declaraţiile doctorandei fiind singurele mărturii. Potrivit România TV, există o scrisoare redactată de doctorandă, unde aceasta povesteşte că, la un moment dat, a rămas singură cu profesorul într-o sală de curs, iar aceasta a început să facă comentarii nepotrivite şi să o sărute cu forţa.

„La sfârşitul unui examen, când doctoranda a rămas în sala de examen cu domnul profesor, domnul profesor a făcut nişte gesturi pe care studenta le-a considerat complet nepotrivite şi aşa este dacă ele s-au petrecut în realitate. Ar fi făcut nişte gesturi şi nişte apropouri şi tentative de a o lua în braţe, de a o săruta cu forţa, de a îi răspunde intenţiilor erotice ale domnului profesor. (…) Profesorul riscă de la un avertisment scris până la desfacerea contractului de muncă”, a declarat pentru România TV prorectorul Universităţii Bucureşti, prof. univ. dr Maria Voinea.

Colegii fetei spun că aceasta nu a mai venit la şcoală în ultima vreme, de teamă să nu se întâlnească cu profesorul pe care îl acuză de agresiune.

Profesorul riscă să i se desfacă contractul de muncă, însă acest lucru se va decide săptămâna viitoare de către Senatul Univerităţii.