Scandal şi suspiciuni de corupţie în fruntea Nike. Directorul general pe America de Nord şi-a dat demisia din cauza fiului

Directorul executiv al Nike Inc. pentru America de Nord, Ann Hebert, a părăsit brusc compania în urma unui raport Bloomberg Businessweek despre fiul ei, în care se spunea că acesta operează o afacere care revinde adidași și care folosește un card de credit în numele ei.

04 mart. 2021, 17:26
Scandal şi suspiciuni de corupţie în fruntea Nike. Directorul general pe America de Nord şi-a dat demisia din cauza fiului

Ann Herbert se afla în compania Nike de 25 de ani. Dezvăluirile arată că fiul ei de 19 ani i-a folosit cardul de credit pentru a cumpăra sneakers în valoare de peste 100.000 de dolari. Acesta introducea încălţămintea în circuitul comercial, având o afacere de revânzare a acestora.

Practic, scrie Bloomberg, Joe Herbert a cumpărat sneakers în ediție limitată, pe care îi vindea apoi la suprapreț.Tânărul abandonase şcoala, iar această afacere, dezvlotată în spatele mamei, era sursa de venit. Deunăzi, într-un interviu, Joe spunea că mama sa „era atât de sus-pusă la Nike, încât n-avea cum să fie concediată” pentru ce face el.

Citeşte şi Serena Williams a şocat asistenţa la Australian Open. Costumaţia „catwoman” a americancei a atras toate privirile VIDEO

Cunoscut de clienții săi sub numele de West Coast Joe, el a început să revândă îmbrăcăminte de stradă în liceu, iar în ultima vreme s-a reorientat către pantofi sport, având vânzări în valoare de sute de mii de dolari în fiecare lună. Totuşi, tânărul spune că mama sa nu i-a oferit acces la informații privilegiate sau coduri de reducere.

Imediat după ce informaţia a fost făcută publică, Ann Herbert și-a dat demisia de la Nike, iar compania a declarat că urmează să anunțe un nou șef pe America de Nord.

Atât Ann Herbert, cât și compania Nike, au ezitat să facă declarații cu privire la acest incident. Ea fusese acuzată că ar avea legături cu afacerea fiului ei.

Citeşte şi Neymar şi Nike au încheiat parteneriatul care îi lega de 15 ani