Scandal Steaua – MApN. Cum l-au ajutat Lăcătuş şi Piţurcă pe Gigi Becali să pună mâna pe Steaua

În anul 1999, Ministerul Apărării Naţionale ceda în folosinţă gratuită, pentru o perioadă de 20 de ani, stadionul Steaua şi întreagă baza sportivă din Ghencea proaspetei înfiinţate "Asociaţia Fotbal Club Steaua Bucureşti, fără scop patrimonial". Asociaţia era condusă de Viorel Păunescu, iar numărul membrilor fondatori era de 109.

22 sept. 2015, 10:14

Au trecut 16 ani de la „ingineria legislativ-financiară”, aşa cum a fost denumită de presă modalitatea prin care MApN a cedat, în folosinţă gratuită pe 20 de ani, stadionul Steaua şi întreaga baza sportivă. Dolce-sport.ro a reuşit să obţină documentele care au stat la baza „tranzacţiei”, inclusiv lista cu membrii fondatori ai Asociaţiei fără scop patrimonial Fotbal Club Steaua Bucureşti.

Se observă că nu toţi cei 109 membri fondatori trecuţi pe lista au acceptat să semneze. Anghel Iordănescu, Hagi, Boloni şi Belodedici sunt doar câţiva dintre cei care au refuzat. În schimb, printre cei care au semnat adeziunea se numără Victor Piţurcă şi Marius Lăcătuş.

Citeşte şi Victor Piţurcă, atac la Gigi Becali: Pentru mine asta nu e Steaua. N-are siglă, n-are palmares!

Pe 4 februarie 1999, Hotărârea de Guvern nr. 66, publicată în Monitorul Oficial, consfinţeşte „transmiterea în folosinţă gratuită, pe o perioada de 20 de ani, Asociaţiei Fotbal Club Steaua Bucureşti” atât a stadionului Steaua, cât şi a întregii baze sportive.

Citeşte şi EXCLUSIV. Gigi Becali ameninţă ARMATA cu DNA. „Abuz în serviciu!”

Ulterior,  la începutul anului 2003, Gigi Becali a preluat echipa de fotbal Steaua, administrată de AFC Steaua Bucureşti. În februarie 2003, a fost înfiinţată Societatea Comercială Steaua SĂ. Cum erau împărţite acţiunile? Gigi Becali – 51%, AFC Steaua – 36%, Victor Piţurcă – 4%, Lucian Becali – 3%, iar George Gaiţă (om de afaceri) a preluat acţiunile lui Viorel Păunescu, în cota de 6%.