Scandal uriaş de corupţie. Întâlnirile cu premierul britanic, aranjate pe bani grei VIDEO

Trezorierul Partidului Conservator şi-a dat demisia după ce a fost filmat în timp ce aranja întâlniri cu premierul britanic David Cameron, în schimbul unor mari sume de bani. Dezvăluirile au fost făcute de publicaţia Sunday Times, care l-a înregistrat pe oficial cu camera ascunsă.

RomaniaTV.net
25 mart. 2012, 10:27
Scandal uriaş de corupţie. Întâlnirile cu premierul britanic, aranjate pe bani grei VIDEO

„Cu 100.000 de lire nu ajungi la prim ministru. Nu este rău, este probabil limita inferioară pentru Premier League. 200.000 – 250.000 de lire este suma necesară pentru a ajunge în Premier League”, este auzit trezorierul spunând în înregistrarea cu camera ascunsă, potrivit BBC News.

Demisia trezorierului a venit imediat după ce publicaţia a anunţat că era gata să obţină accesul la premier şi la ministrul de finanţe, în schimbul a 250.000 de lire sterline. Când s-au întâlnit cu trezorierul, reporterii sub acoperire s-au prezentat drept potenţiali donatori pentru partid.

„Primul lucru de care vorbim în legătură cu donaţiile dumneavoastră este să vă introducem la dineurile cu Cameron şi Osborne”, a fost surprins spunând Peter Cruddas, trezorier al Partidului Conservator.

În textul demisiei, oficialul îşi exprimă regretul că vorbele sale au putut da impresia de incorectitudine.

„Veţi obţine foarte multe informaţii când vă veţi întâlni cu premierul. Îl veţi vedea pe omul David Cameron, nu pe un oficial. Dar în acea cameră totul rămâne confidenţial. Practic, puteţi să îi puneţi orice întrebare”, mai spunea Cruddas.

Partidul Conservator a anunţat că va urma o anchetă amănunţită şi a precizat că în cazul respectiv, nu a acceptat nicio donaţie.