Scandal uriaş după ce s-a semnat ordin pentru împuşcarea a 239 de cocoşi de munte

Agent Green a iniţiat o petiţie pentru anularea ordinului, precizând că numărul de exemplare este şi aşa tot mai redus.

20 sept. 2022, 22:25
Scandal uriaş după ce s-a semnat ordin pentru împuşcarea a 239 de cocoşi de munte

Agent Green avertizează, marţi seară, asupra unui ordin al ministrului Mediului, Tanczoz Barna, care prevede că vor fi ucişi 239 cocoşi de munte. ”Cu ce a greşit cocoşul d munte de a ajuns în noul ordin de ministru pentru a fi executat? Dar avem, oare, atâţia?”, a firmă reprezentanţii ONG-ului.

Klaus Iohannis a promulgat legea. Urşii periculoşi vor fi împuşcaţi imediat

”Ursul este periculos, căprioarele devorează pădurea, mistreţii răspândesc boli, vulpile sunt şirete, ciocârlia cântă prea tare, caprele negre ne dau cu bolovani în cap. Pentru fiecare fiinţă, ministrul Tanczos Barna găseşte motiv să fie ucisă de gloanţele vânătorilor care îl susţin în poziţie. Dar cocoşul de munte, săracul, cu ce a greşit de a ajuns în noul ordin de ministru pentru a fi executat? Abia mai sunt câţiva pe ici pe colo, după ce habitatul său din imediata vecinătate a golurilor alpine a fost devastat în întreaga ţară”, au scrs, marţi seară, pe Facebook, reprezentanţii agent Green. Potrivit acestora, ordinul prevede ca vor fi ucişi 239 de cocoşi de munte chiar toamna aceasta.

”Dar avem, oare, atâţia? Şi, poate mai mult decât nebunia ministrului, ne deranjează liniştea publicului pe care Guvernul are grijă să îl ţină ocupat cu alte subiecte”, au mai transmis reprezentanţii ONG-ului.  Aceştia distribuie din nou petiţia pentru demiterea ministrului Mediului. Iniţiativa a strâns până acum 17.505 de semnături.

Ministrul Mediului: S-a dublat numărul de judeţe cu probleme cu atacuri de urs în ultimii cinci ani. Au crescut foarte mult, de zece ori au crescut apelurile la 112

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, invocă statistici care arată că numărul judeţelor în care urşii creează probleme s-a dublat în ultimii cinci ani, iar cel al apelurilor la 112 în care sunt anunţate situaţii de urgenţă provocate de urşi a crescut de zece ori. El e de părere că există zone în care se aplică ”soluţii nelegale” cu privire la gestionarea populaţiei de urs.

”Statistic vorbind, s-a dublat numărul de judeţe cu problemă cu atacuri de urs în ultimii cinci ani. Au crescut foarte mult, de zece ori au crescut apelurile la 112, şi pe hartă cu apeluri de 112 au apărut judeţe care nu au avut niciodată probleme, inclusiv judeţe din zona se câmpie şi de deal”, a declarat ministrul Mediului, miercuri seară, la Euronews România.

Tanczos Barna, ironic cu bucureștenii care se opun împușcării urșilor: „Se vor trezi cu ursul în Cișmigiu, dacă nu avem grijă”

El a arătat că la finalul acestui an, cel mai probabil, sau în primele două luni ale anului viitor se va cunoaşte numărul populaţiei de urs din România.

”Vom avea, după şase ani de zile, o imagine cât de cât clară asupra populaţiei de urs şi asupra distribuţiei, pentru că este un alt aspect foarte important: în mod ciudat, habitate similare, aş putea să spun identice, se comportă total diferit în ceea ce priveşte populaţia de urs. Habitate din zona de curbură a Carpaţilor şi partea de vest din curbură prezintă o populaţie uriaşă, o densitate foarte mare, probleme multe, atacuri multe inclusiv la adresa cetăţenilor, decese din păcate, (…) în timp ce partea de est aproape lipsesc cu desăvârşire, ceea ce îmi dă de gândit în privinţa soluţiilor neortodoxe, nelegale ale problemei. Vom avea şi această imagine mult mai clară după acest studiu”, a adăugat ministrul.