Scandal uriaş în PSD. Gabriela Firea, la cuţite cu Marcel Ciolacu dacă Robert Negoiţă revine în partid

Gabriela Firea a anunţat într-o şedinţă a PSD Bucureşti că se va opune "cu toată fermitatea" revenirii lui Robert Negoiţă în partid. Prim vicepreşedintele PSD le-a spus colegilor că "va merge până în pânzele albe" pentru a împiedica întoarcerea primarului sectorului 3, cel căruia i-a năşit copilul.

14 ian. 2021, 16:19
Scandal uriaş în PSD. Gabriela Firea, la cuţite cu Marcel Ciolacu dacă Robert Negoiţă revine în partid

E scandal uriaş în PSD, după ce Marcel Ciolacu i-ar fi propus lui Robert Negoiţă să revină în partid. Gabriela Firea, prim-vicepreşedintele PSD, a dat de înţeles marţi că ar putea demisiona dacă primarul sectorului 3 se întoarce în partid, au precizat surse politice citate de G4Media.

Cu toate că nu s-a revenit explicit la o eventuală demisie din partid, unii dintre participanţii la discuţie au interpretat mesajele fostului edil al Capitalei drept ameninţări cu plecarea din PSD.

Citeşte şi: Firea îşi doreşte o moţiune de cenzură: „O moţiune în sine este chiar bugetul. Dacă bugetul cade în Parlament, Guvernul trebuie să plece acasă”

Sunt tensiuni la vârful PSD, după ce în presă au părut informaţii privind revenirea lui Robert Negoiţă, care, la sfârşitul lunii septembrie, a fost invitat public de Marcel Ciolacu „să se întoarcă acasă”.

Scandal uriaş în PSD, după posibila revenire a lui Robert Negoiţă

Potrivit sursei citate, Marcel Ciolacu şi Robert Negoiţă ar fi convenit ca Partidul București 2020, înființat anul trecut de primarul sectorului 3, să fuzioneze cu PSD. Partidul lui Negoiţă a participat a participat la alegerile locale din 27 septembrie în alianţă cu partidul lui Victor Ponta Pro România, sub titulatura Alianţa Pro Bucureşti 2020.

„Viața m-a învățat să nu exclud nimic”, a declarat Robert Negoiţă, după ce a fost întrebat dacă țintește funcția de președinte al PSD București.

Citeşte şi: Gabriela Firea a luat foc după noua avarie la reţeaua de termoficare din Bucureşti: Răutate, incompetenţă şi abuz. Astea sunt lunile cu Nicuşor Dan pentru bucureşteni!

De altfel, Marcel Ciolacu a confirmat discuţiile cu Robert Negoiţă.

„A fost o discuție informală în cadrul organizației. Eu îl doresc pe Robert în partid”, a declarat Ciolacu, conform sursei citate.

Preşedintele PSD a precizat însă că Negoiță ar urma să răspundă de filiala sector 3, lider al organizației PSD București.

În schimb, susţinătorii Gabrielei Firea se tem că, prin revenirea lui Negoiţă în PSD, Marcel Ciolacu ar pregăti, de fapt, înlăturarea fostului edil la Capitalei de la conducerea organizaţiei Bucureşti.

De asemenea, Gabriela Firea este considerată principalul rival intern al liderului PSD. Ea a fost aleasă în fruntea PSD Bucureşti, după ce a condus organizaţia interimat timp de patru ani, cât timp Liviu Dragnea a fost liderul social-democraţilor.

În schimb, alte surse din PSD afirmă că Robert Negoiţă are nevoie de sprijinul partidului şi de voturile celor 21 de consilieri PSD din Consiliul General pentru a-și putea promova proiectele imobiliare.

Citeşte şi: Gabriela Firea, scenariu şoc: „Guvernul va cădea cât de curând. A dus România în groapa austerității!”


loading...