Scandal URIAŞ! Trustul românesc care difuzează serialul „Fructul oprit”, DAT ÎN JUDECATĂ de scenaristele din TURCIA

Cele două scenariste ale telenovelei "Aşk-ı Memnu'", varianta turcească a serialului "Fructul oprit", au dat în judecată trustul românesc care realizează și difuzează varianta autohtonă.

10 mart. 2019, 14:30
Scandal URIAŞ! Trustul românesc care difuzează serialul „Fructul oprit”, DAT ÎN JUDECATĂ de scenaristele din TURCIA

Aycan Ece Yoren și Melek Gencogl au înaintat o acțiune pe materia „proprietate intelectuală” la Tribunalul București, la începutul lunii ianuarie. Cele două au lucrat împreună, în 2008, la scenariul telenovelei „Aşk-ı Memnu'”, inspirată din aceeași carte după care s-a făcut și serialul „Fructul oprit”.

În România, varianta originală a fost difuzată la Acasă TV sub numele de „Iubire ascunsă”.

FRUCTUL OPRIT 2019. Când începe sezonul 2 al serialului

Nu se cunosc detalii despre proces până în acest moment, însă acțiunea are ca obiect „ordonanță președențială”, ceea ce presupune că reclamanții solicită o soluție urgentă asupra unei situații care le poate aduce prejudicii și care în general precede acțiunea care are ca scop punerea în acord cu legea în vigoare. Acțiunea a fost depusă la tribunal pe 30 ianuarie.

„Scenariul este o adaptare după un roman turcesc, scris la 1900, un roman atât de celebru încât nu cred că în Turcia există familie care să nu-l aibă. S-au făcut două ecranizări după acest roman, una pe la 1970 și cealaltă în 2007-2008. Ambele ecranizări au avut succes. Ultima deține în continuare recordul de audiență”, a declarat Radu Grigore.

La lansarea primului sezon din „Fructul oprit” s-a vorbit despre o colaborare cu o casă de producție din Turcia și despre faptul că o parte din filmări sunt realizate la Istanbul.