Scandalos! Cancelarul Austriei amenință România și își bate joc de boicotul anunțat de români! „Ar dăuna tot României, companiile ar muta locurile de muncă înapoi în țara noastră!”

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer (ÖVP), a spus că va vorbi despre subiectul aderării României și Bulgariei la Schengen după ce va fi îmbunătățită protecția frontierelor din cele două țări și după ce se va îmbunătăți și situația din Austria.

12 dec. 2022, 13:35
Scandalos! Cancelarul Austriei amenință România și își bate joc de boicotul anunțat de români! „Ar dăuna tot României, companiile ar muta locurile de muncă înapoi în țara noastră!”

Cancelarul Austriei a mai spus că cea care trebuie să ia în considerare propunerile Ministerului austriac de Interne este Comisia Europeană. „Atunci putem vorbi despre o foaie de parcurs”, a explicat el, în cadrul unui interviu la postul de televiziune OFR 2.

„Dacă vreau să am un spațiu Schengen, am nevoie de frontiere externe puternice pentru ca frontierele interne să poată fi desființate”, a declarat Nehammer, potrivit tt.com. Însă acest lucru nu a mai funcționat de multă vreme, a mai precizat el. „Din 100.000 de solicitanți de azil, noi, ca țară fără ieșire la mare, trebuie să efectuăm înregistrarea inițială a 75.000?”, a spus cancelarul.

Citește și Ilie Năstase, atac devastator la adresa cancelarului Austriei. „Este continuatorul lui Hitler, are apucături fasciste!”

Numeroasele controale interne din spațiul UE au arătat că Schengen nu a funcționat. Nu se putea pur și simplu să se ia act de acest lucru și să se planifice următoarea extindere, a mai afirmat cancelarul.

Cancelarul Austriei: E absolut inadmisibil să se amestece problemele de politică de securitate cu cele de politică economică

Cancelarul Austriei a mai precizat că nu a putut să înțeleagă amenințările de boicotare a companiilor austriece din România și Bulgaria. „E absolut, inadmisibil să se amestece problemele de politică de securitate cu cele de politică economică”, a explicat el, cu precizarea că UE e, înainte de toate, o comunitate economică.

Germania a blocat aderarea Austeiei la Schengen timp de doi ani și jumătate, a mai spus el. „Amestecarea problemelor de securitate cu cele economice nu este oportună. Austria s-a oferit întotdeauna să ajute autoritățile române și bulgare.”

Citește și Rareș Bogdan, veste-bombă după eșecul Schengen: „Vor cere dezbatere de urgență pe tema refuzului Austriei”

Potrivit lui Nehammer, veto-ul nu va avea efecte negative pentru companiile naționale care operează în Bulgaria și România. În privința unui eventual boicot al companiilor austriece, cancelarul spune că nu ajută cu nimic și că mai degrabă ar dăuna țărilor care fac acest lucru.