Ilie Năstase, atac devastator la adresa cancelarului Austriei. „Este continuatorul lui Hitler, are apucături fasciste!”

Ilie Năstase, primul nr. 1 ATP din istorie, a lansat un atac violent la adresa lui Karl Nehammer, cancelarul Austriei, care s-a opus aderării României la Spațiul Schengen. Fostul mare sportiv a spus despre politician că "are apoucături fasciste".

12 dec. 2022, 13:27
Ilie Năstase, atac devastator la adresa cancelarului Austriei. „Este continuatorul lui Hitler, are apucături fasciste!”
Ilie Năstase, atac devastator la adresa cancelarului Austriei. "Este continuatorul lui Hitler, are apucături fasciste!"

Ilie Năstase, atac devastator la adresa cancelarului Austriei. Fostul campion de la Roland Garros şi US Open nu este de acord cu boicotul companiile austriace din România în semn de protest față de decizia politicienilor de la Viena, dar propune ruperea relațiilor diplomatice cu Austria! Mai mult, Ilie Năstase a comis un derapaj la adresa cancelariului austriac Karl Nehammer.

Citeşte şi: Ilie Dumitrescu, decizie radicală după ce Austria a votat împotriva României. „Făceam escală la Viena ca să mănânc și să beau ceva din aeroport”

„E urât ce se întâmplă între țările astea. Credeam că oamenii care sunt împreuna de atâta timp, se ajută. Trebuie să se ajute între ei. Sunt mulți oameni care nu înțeleg treaba asta. Eu nu sunt de acord (n.r. – cu boicotul). De ce să-i pedepsim pe cei care sunt în România, pe privați? Trebuie să rupem relațiile diplomatice, părerea mea. Oamenii ăstia au investit în Romania, au băgat din banii lor, nu sunt banii Austriei. Nu le iau partea austriecilor. Rupem relațiile diplomatice și le punem viza ca să vină și să își ia banii. Eu nu sunt de acord cu românii care își scot economiile din băncile cu conducere austriacă. Nu e normal, nu așa trebuie făcut. Trebuie să-i pedepsim diplomatic. Eu așa aș face, așa gândesc. Ministrul lor e continuatorul lui Hitler, are apucături fasciste față de o țară despre care toată lumea din jurul lui spune ca a greșit. El nu înțelege asta. Totuși, să mai așteptăm. Am înțeles că se mai face o reuniune între țările europene pentru a-i convinge că au greșit. Nu-mi place atitudinea lor. Au zis că au greșit, dar că le pare rău?”, a declarat Ilie Năstase pentru Playsport.

Citeşte şi: Universitatea Craiova anunţă un boicot total al companiilor austriece. Raiffeisein Bank şi OMV, pe lista neagră!

Joi, 8 decembrie, în cadrul Consiliului JAI de la Bruxelles, Austria și Olanda au votat împotriva aderării României. Însă, dintre țările menționate cea mai vocală a fost de departe Austria, aceasta fiind și cea care a influențat în definitiv votul, în condiţiile în care batavii au votat „la pachet” împotriva României şi Bulgariei, nemulţumiţi de vecinii noştri de la sud de Dunăre.