Scandalos! Pedofil iertat de închisoare doar ca să nu devină „mai rău”

Un judecător din Londra şi-a pus lumea în cap prin decizia de a nu trimite după gratii un pedofil pe motiv că nu-l consideră "un pericol public".

RomaniaTV.net
24 nov. 2011, 13:05
Scandalos! Pedofil iertat de închisoare doar ca să nu devină „mai rău”

Acuzat de pedofilie, Christopher Arno (21 de ani) se afla în faţa unei pedepse de 18 luni de închisoare, pentru că descărcase de pe Internet peste 800 de imagini cu copii abuzaţi. Printre acestea se numărau sute de fotografii cu scene de viol, sadism şi tortură. Cu toate astea, judecătorul Alistair McCreath l-a lăsat să plece liber, motivând că prin a-l pune împreună cu alţi perverşi nu ar face decât să înrăutăţească situaţia.

„Pe bună dreptate lumea este revoltată când oamenii se uită la asemenea materiale. Este de înţeles că îi vor după gratii. Problema este că pedeapsa pe care o pot dicta este foarte mică şi atunci cu siguranţă condamnatul ar ieşi mult mai rău decât era când a intrat şi abia atunci să fie un pericol public, ceea ce nu cred că reprezintă în acest moment”, a motivat judecătorul.

Organizaţiile care luptă împotriva abuzului de copii s-au arătat scandalizate de faptul că drepturile victimelor sunt lăsate deoparte, în favoarea celor ale criminalului. „Sunt copii abuzaţi pentru ca aceste imagini să existe. Unde este preocuparea pentru ei?” a spus o reprezentantă a unei astfel de organizaţii.

În plus, apărătorii drepturilor victimelor abuzului de copii spun că doar prin pedepse aspre li se va transmite un mesaj clar acestor degeneraţi.