SCANDALOS! Rareș Bogdan s-a fotografiat alături de penalul Cristian Rizea ca să-l susțină în alegerile locale din Republica Moldova! Europarlamentarul PNL pozează alături de un condamnat penal!

Expulzat joi noapte din Republica Moldova unde fugise in urma cu mai bine de 5 ani, Cristian Rizea a ajuns astazi deja in penitenciarul Rahova! Fostul politician era cautat international dupa ce a primit o condamnare definitiva in Romania de 4 ani si 8 luni pentru coruptie.

28 apr. 2023, 21:04
SCANDALOS! Rareș Bogdan s-a fotografiat alături de penalul Cristian Rizea ca să-l susțină în alegerile locale din Republica Moldova! Europarlamentarul PNL pozează alături de un condamnat penal!

In ultimii ani Cristian Rizea a devenit un personaj extrem de nefrecventabil dupa condamnarea sa penala din Romania si dupa fuga in Republica Moldova. Acolo fostul politician a inceput sa faca un circ mediatic si presiuni la adresa autoritatilor din Moldova pentru a primi cetatenie si ulterior azil politic. Disperat sa scape de mana legii din tara noastra acesta s-a ascuns pe rand in spatele pozitiei de investitor in media, acesta deschizandu-si un site si o televiziune in Moldova, jurnalist “european” si inclusiv politician.

Citește și BOMBĂ! Cristian Rizea a fost arestat și expulzat din Republica Moldova! Se află deja în arestul Poliției din România și va fi transferat direct în penitenciar

Partea cea mai interesanta intervine in aceasta etapa in care parlamentarul circar Rizea a facut demersuri pentru a intra in politica de peste Prut. In octombrie 2021 acesta a canditat la primaria orasului Balti din partea partidului NOI. Pentru a avea sustinere in acest demers Cristian Rizea a apelat la bunul sau prieten, Rares Bogdan. Prim-vicepresedintele PNL a acceptat sa-l sustina public pe sulfurosul politician facand impreuna o fotografie pe care Rizea a postat-o pe contul sau de Facebook cu urmatorul mesaj: “Ii multumesc vechiului meu prieten Rares Bogdan europarlamentar si prim-vicepresedinte al PNL pentru sustinerea candidaturii mele la Primaria orasului Balti.

Citește și Victorie în instanţă pentru Victor Ciutacu. A câştigat procesul cu Cristian Rizea: „Are să-mi plătească o nimica toată pentru ce-a făcut. N-o va face. Nu şi-a plătit nici avocat. A trebuit să suport eu onorariul apărătorului din oficiu”

Poza celor doi arata relatia apropiata pe care Rares Bogdan si Cristian Rizea o aveau si cat de dispus era europarlamentarul PNL sa-si asocieze imaginea cu fugarul penal pentru a-i transfera acestuia din capitalul sau de incredere. Cel mai probabil acum dupa ce Cristian Rizea a ajuns dupa gratiile penitenciarului Rahova, Rares Bogdan ar vrea aceasta imagine stearsa de pe internet.

Cum a ajuns Cristian Rizea sa faca puscarie?

În iunie 2011, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a pornit o anchetă, Rizea fiind suspectat de fraudă cu fonduri europene. Cristian Rizea a fost condamnat în cele din urmă în 2019 la 4 ani și 8 luni de închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani. Judecătorii au decis, de asemenea, să-i confiște 300 de mii de euro. În martie 2019, Rizea a fost inclus pe lista persoanelor căutate de Interpol. Cu câteva săptămâni înainte de verdictul instanței de fond, Rizea a solicitat cetățenia moldovenească, iar cererea a fost aprobată. Apoi s-a dovedit că politicianul a plecat în Moldova și locuiește la Chișinău sub numele Christian Mihai.