Victorie în instanţă pentru Victor Ciutacu. A câştigat procesul cu Cristian Rizea: „Are să-mi plătească o nimica toată pentru ce-a făcut. N-o va face. Nu şi-a plătit nici avocat. A trebuit să suport eu onorariul apărătorului din oficiu”

Victor Ciutacu a câştigat procesul îndreptat împotriva fostului deputat Cristian Rizea. Vineri, 21 aprilie 2023, magistraţii Curţii de Apel București a decis ca Rizea să-i plătească jurnalistului România TV daune morale de 8.000 de lei.

22 apr. 2023, 14:05
Victorie în instanţă pentru Victor Ciutacu. A câştigat procesul cu Cristian Rizea: „Are să-mi plătească o nimica toată pentru ce-a făcut. N-o va face. Nu şi-a plătit nici avocat. A trebuit să suport eu onorariul apărătorului din oficiu”

Victor Ciutacu este, însă, extrem de sceptic privitor la faptul că va vedea aceşti bani de la Cristian Rizea. Realizatorul emisiunii Punctul culminant de la România TV spune că fostul deputat nu şi-a plătit nici avocat să-l reprezinte în proces, motiv pentru care Ciutacu a fost obligat să achite onoriul avocatului din oficiu.

De asemenea, jurnalistul menţionează că decizia magistraţilor nu-l mulţumeşte în totalitate, şi asta întrucât postul Realitatea TV, care i-a dat posibilitatea lui Rizea să-l defăimeze, nu a fost sancţionat. Nici eralizatoarea emisiunii Culisele statului paralel, Anca Alexandrescu, care l-a avut ca invitat pe fostul deputat, nu a primit nicio sancţiune.

Mai țineți minte când, la Realitatea, eram un penal și ofițer acoperit care trebuie să stea măcar 10 ani la pușcărie? Și eu! Ei bine, am câștigat procesul. Penalul fugar Cristian Rizea, pe care onorata instanță nu a reușit să-l găsească la Chișinău, trebuie să-mi plătească 8.000 lei, o nimica toată pentru ce a comis. Dar, am convingerea, n-o va face. Cum nu și-a trimis/plătit nici avocat în proces. Așa că, aplicându-se o prevedere legală, am fost nevoit să plătesc tot eu, prin curator, parcă așa-i zice, onorariul avocatului din oficiu. În plus, site-ul postului tv e obligat să scoată din online toate mizeriile despre mine.

Citeste si Victor Ciutacu: „Are trustul Ringier la dosar documentele medicale cerute de lege conform cărora, după internările repetate la Obregia, fosta sa angajată era aptă medical să-și facă meseria?”

Evident că nu-s (decât parțial) mulțumit. Și fac recurs la Înalta Curte, în primul rând pentru că Anca Alexandrescu, realizatoarea emisiunilor, nu a fost găsită responsabilă. În al doilea rând, postul trebuie și el să plătească. La ei în direct m-a măscărit infractorul, nu a scris cu vopsea pe Casa Poporului. Am avocat bun și stăruitor, pe Oana Anghel, căreia-i mulțumesc pentru dedicare și profesionalism, am răbdare și nervi antrenați și, nu în ultimul rând, am dreptate. Așa că mergem înainte.

P.S. În ciuda rugăminților și recomandărilor politicoase venite de la cunoștințe comune, nu mă împac cu Anca, nici în instanță, nici în viață„, a scris jurnalistul România TV pe Facebook.

Pe lângă daunele morale, Victor Ciutacu a mai obţinut şi înlăturarea materialelor de pe site-ul şi canalul de YouTube ale postului TV în care Rizea face respectivele afirmaţii. Redăm, mai jos, decizia instanţei.

Avocata jurnalistului se aștepta la o astfel de decizie

Avocata Oana Anghel, apărătoarea lui Victor Ciutacu, a declarat, pentru Lumea Justiţiei, că se aştepta la o astfel de decizie, dar că valoarea daunelor morale acordate deinstanţă este una mică.

Era de așteptat că instanța de apel să constate săvârșirea faptelor ilicite care au făcut obiectul analizei.

Cu toate acestea, aștept cu mare interes să parcurg motivarea onoratei instanțe de apel pentru a înțelege, pe de-o parte, în ce rezidă rațiunea pentru care daunele morale au fost acordate într-un cuantum atât de mic prin raportare la prejudiciul concret suferit de clientul meu, domnul Ciutacu Victor, ca urmare a acuzațiilor grave adresate acestuia de părți, iar pe de altă parte, motivul pentru care solicitările noastre au fost admise pro parte față de paratul Rizea și respinse față de pârâta Alexandrescu.

Trebuie amintit faptul că domnul Victor Ciutacu a înțeles să renunțe la judecată față de unul dintre părți din rațiuni ce țin chiar de informațiile primite în contrapartidă în legătură directă cu speța, care au ajuns la dosarul de instanță, împreună cu scuzele de rigoare primite de clientul meu de la paratul în cauză, toate acestea fiind reliefate în cuprinsul unei tranzacții judiciare.

Desigur că, în acest context, suntem pregătiți să formulăm recurs de îndată ce hotărârea motivată ne va fi comunicată”, a explicat apărătoarea jurnalistului România TV pentru sursa citată.

Citeste si Victor Ciutacu, reacţie acidă după ce Dan Diaconescu a primit control judiciar: „Sistemul are planuri interesante cu părintele ursăriei tv”

Reamintim că, în noiembrie 2020, Realitatea TV a găzduit o serie de atacuri la adresa realizatorului Victor Ciutacu. „Ciutacu este unul dintre acoperiţii din presă. Trebuia să facă puşcărie”, a titrat Realitatea Plus pe burtiere citându-l pe Cristian Rizea, fost deputat condamnat la închisoare şi fugit din ţară.

Printre altele, Rizea a vorbit şi despre „legăturile din Monaco” ale lui Ciutacu.

E un mare a mator de petreceri, de sprituri cu Dragos Dobrescu, cu Codrut Marta si cu Ilan Schwartzenberg. Si era un mare amator de restaurante de lux in Monte Carlo, dar pe banii smecherilor pe care i-am nominalizat mai devreme, daca va veti duce cu poza lui in rest din Monte Carlo”

„Dobrescu ii dadea bani pentru shopping in Monaco, sa-si faca omul cumparaturile”

„Domnul Ciutacu, daca legea era aplicata ca si pentru fratii Iancu, ca si pentru domnul Margarit – asociatul fratilor Iancu, domnul Ciutacu trebuia sa stea 10 ani in puscarie. O spun clar, categoric!„, au fost câteva din afirmaţiile lui Cristian Rizea transmise de postul Realitatea TV.