Scandalosul caz al generatoarelor cumpărate de Clotilde Armand! Cum a atribuit o licitație în doar șase minute unei firme care mai are alte 2.537 de contracte cu Primăria Sectorului 1

Într-o perioadă în care aproape jumătate dintre bucureşteni se plâng de problemele cu apa caldă şi cu căldura, primarul Clotilde Armand a achiziționat 100 de generatoare pentru Ucraina, la un preț de trei ori mai mare. Scandalos este faptul că edilul a atribuit licitația în doar șase minute firmei SC OFFICE & More SRL, care mai are cu Primăria Sectorului 1, alte 2.537 de contracte.

18 ian. 2023, 19:58

Scandalosul caz al generatoarelor cumpărate de Clotilde Armand! Mafia. Clotilde Armand a anunțat că Primăria Sectorului 1 a achiziționat, prin atribuire directă, 100 de generatoare a căror destinație este Ucraina. Însă, edilul a uitat să le transmită cetățenilor faptul că a atribuit licitația în doar șase minute firmei SC OFFICE & More SRL, care poate fi considerată campioană la capitolul contracte cu Primăria Sectorului 1, potrivit Gândul.ro.

Citește și Primăria lui Clotilde Armand vrea să cumpere generatoare electrice pentru instituţiile din Ucraina, în timp ce jumătate din locuitorii capitalei au probleme cu căldura şi apa caldă

Scandalosul caz al generatoarelor cumpărate de Clotilde Armand!

În urma acestui anunț, președintele Asociației pentru Dreptul Urbanismului, Alex Pânișoară, a acuzat-o pe Clotilde Armand că ia ”măsuri populiste”, în detrimentul intereselor locuitorilor din Sectorul 1, care ar trebui să ocupe prima poziție pe agenda de lucru a edilului.

Acesta a transmis că primul semn de întrebare a apărut în momentul în care a devenit publică informația că achiziția generatoarelor primarului Clotilde s-a desfășurat ca prin magie, în doar șase minute de la publicarea anunțului pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), imediat după ce a apărut prima și singura ofertă.

”Fiind o achiziție mai specializată, ca să spun așa – este vorba despre generatoare electrice -, firește că apar semne de întrebare. De ce? Este foarte ciudat cum a și fost primita o ofertă, în doar 6 minute, și de ce s-a închis imediat după prima ofertă, fără să mai fie așteptate și altele, măcar până la sfârșitul zilei. Pe de altă parte, am descoperit același tip de generator și la prețul de 620 de lei, față de 1.681,57 lei, suma la care a fost atribuit.

Trebuie să precizez că anunțul respectiv – vorbind la modul general acum – se închide de autoritate, în cazul nostru Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, care ar fi trebuit să mai aștepte, cel puțin din perspectiva eficacității”, a spus Alex Pânișoară, președintele ADU.

Urbanistul o acuză pe Clotilde Armand de măsuri populiste care sunt în detrimentul intereselor cetățenilor și ai țării.

”Măsuri populiste pe spinarea și în detrimentul interesului cetățenilor. Într-o situație ideală, în care Sectorul 1 ar fi avut rezolvate probleme sistemice precum curățenia, servicii publice de calitate, administrație transparentă, școli sigure, parcări și spații publice de calitate, astfel de acțiuni și-ar fi găsit locul. Asemenea măsuri se iau la nivel național, de Guvern, nu la nivelul unui primar!

Primarul să rezolve problemele cetățenilor, aceasta trebuie să fie prioritatea sa. Sunt adeptul întrajutorării, chiar un practicant a acestei virtuți! Dar ea (n.red. – Clotilde Armand) trebuie să se facă întâi cu semenii și apoi cu alții. Or, întâi cetățenii sectorului 1 și apoi alții!”, a spus președintele ADU.

Urbanistul Alex Pânișoară a căutat informații suplimentare despre licitația organizată de mafia lui Clotilde Armand și a ajuns la concluzia că firma  SC OFFICE & More SRL, care a câștigat licitația ar avea un magnet în ceea ce privește atracția atribuirilor directe. Aceasta a câștigat până în prezent nu mai puțin de 2.537  de contracte cu Primăria Sectorului 1.

”Am cercetat achiziția de generatoare, de care spuneam ieri că nu este oportună. Aparent USR sector 1 e ticsit de cadre, iar dacă în consiliul local avem pe general maior în rezervă Drăgușin Laurențiu, doamna Clotilde atribuie contracte colegilor de serviciu ai domnului general…

În SEAP am căutat procedura de atribuire si am găsit asta:

Anunțul a fost activ doar 6 minute.
Valoare – 168.157 lei (aproximativ 35.000 euro)
Ofertant: SC OFFICE & MORE SRL.

SC OFFICE & More SRL îl are ca asociat (99,33%) pe colonelul în rezervă Urduban Dumitru. Domnul colonel în rezervă este protagonistul unui scandal din MApN legat de Clubul Steaua și declarațiile colonelului Florin Talpan (n.red. – în urma termenului din dosarul procesului pentru palmares dintre CSA Steaua și FCSB)”, a precizat Alex Pânișoară, pe Facebook.

Președintele ADU este consternat de faptul că din 1950 de firme existente în piață, în cele șase minute cât a fost deschisă licitația pe SEAP, o singură firmă și-a depus oferta.

”În anul 2020, societatea a făcut un profit NET de 2,5 milioane lei, iar în 2021 de 1,5 milioane lei. Căutând societatea pe internet, am constat că aceasta a mai încheiat un contract – în Constanța – cu o unitate militară de aproximativ 178.000 Lei.

În România sunt 1950 de firme care au cod CAEN 4669 – Comerț cu ridicata al altor mașini și echipamente – necesar pentru a putea participa la această licitație.

Anunțul a fost activ doar 6 minute și a venit o singură ofertă din 1950 de firme existente în piață”, concluzionează președintele Asociației pentru Dreptul Urbanismului.

Citește și PSD cere USR demisia lui Clotilde Armand de la Primăria Sectorului 1: „Conflictele de interese au devenit o practică generalizată în Primăria Sectorului 1”