METODA BERCEA MONDIAL la Bac 2014. Un elev a mers la examen cu cameră video în papion

Un absolvent al clasei a XII-a a mers luni, la proba de limba română a examenului de bacalaureat cu un papion în care se aflau o cameră şi un microfon. El filma subiectele, iar cineva îi spunea în cască răspunsurile.

30 iun. 2014, 11:51
METODA BERCEA MONDIAL la Bac 2014. Un elev a mers la examen cu cameră video în papion

Incidentul s-a petrecut la Centrul de Examinare din localitatea Novaci, judeţul Gorj. Unul dintre elevi şi-a pârât colegul de bancă, spunându-le profesorilor că avea o cameră video montată în papion şi microcăşti în urechi, astfel că o persoană de la distanţă reuşea să vizualizeze subiectele de pe coala de examen şi îi dădea răspunsurile.

Citeşte şi Cea mai tare METODĂ de COPIAT, 100% SIGURĂ: Un student îşi păcăleşte profesorul în timpul unui examen FOTO

Ulterior, imediat ce s-a terminat examenul, elevul a fost audiat de poliţişti, aceştia dorind să se asigure că nu s-au folosit alte mijloace de înregistrare.

Inspectoratul General Gorj urmează să stabilească dacă elevul va fi eliminat din examenul de bacalaureat 2014.

Vezi şi Imagini SCANDALOASE cu profesoara din Arad care negocia ŞPAGA la BACALAUREAT VIDEO

Zeci de site-uri oferă reduceri la sistemele de copiat, ba chiar le şi închiriază pe perioada bac-ului. Astfel, există căşti care se bagă direct în ureche, foarte mici şi aproape invizibile. Sunetul este transmis printr-un fir care trebuie băgat pe sub haine, apoi trebuie cuplat la telefonul mobil.

De asemenea, un ceas special, care la prima vedere poate părea obişnuit, poate servi ca şi copiuţă. Este un ceas gsm, iar pe ecranul lui se poate citi un text scris dinainte, dar la el se poate şi asculta mesajul transmis de un interlocutor din afară, tot prin intermediul unor căşti. Achiziţionarea unei perechi de căşti costă 149 de lei, iar un ceas ajunge la suma de 590 de lei.

Citeşte şi Fraudă la Evaluarea Naţională. Poliţiştii au descins la o şcoală din Târgu Jiu


loading...
Partenerii noștri