Scandalul „Cîţugate”. PSD: Demisia Mioarei Costin e o recunoaștere oficială a culpei. Se impune începerea anchetei penale!

Apariţia publică a documentului prin care Florin Cîţu era avantajat de resurse guvernamentale în lupta internă din PNL cu Ludovic Orban provoacă valuri şi după demisia consilierului Mioara Costin.

23 iul. 2021, 13:41
Scandalul „Cîţugate”. PSD: Demisia Mioarei Costin e o recunoaștere oficială a culpei. Se impune începerea anchetei penale!

Scandalul „Cîţugate” ia amploare. PSD face un nou apel către instituțiile abilitate să declanșeze o anchetă penală în cazul „Cîțugate”, după ce culpa a fost admisă public de către cei implicați, prin revocarea din funcție a autorului punctajului politic redactat sub antetul Cancelariei Prim-Ministrului.

Organele de anchetă au acum oportunitate de a demonstra opiniei publice din România că sunt imparțiale din punct de vedere politic și că aplică aceeași măsură, indiferent de culoarea politică a infractorilor.

Scandalul DOCUMENTULUI legat de folosirea resurselor în campania PNL se amplifică. Florin Cîţu: „Nu mi-a fost prezentat, nu comentez fiţuici”
Revocarea consilierului de stat reprezintă, practic, un auto-denunț prin care se confirmă autenticitatea documentului, iar faptul că premierul nu a dispus imediat sancțiuni împotriva celor care i-au folosit numele și însemnele Guvernului arată că acesta a cunoscut conținutul acelui text și a aprobat transmiterea lui către liderii PNL. Astfel, prim-ministrul Cîțu a comis infracțiuni deosebit de grave: a folosit resursele umane și financiare ale Guvernului în scopuri personale și a făcut uz de însemnele autorității instituției pe care o conduce pentru a-și crea un avantaj în competiția din interiorul partidului, susţine PSD într-un comunicat de presă

Scandalul „Cîţugate”: Mioara Costin, al cărei nume apare pe documentul trimis de la Guvern cu punctajul pentru campania internă din PNL, a demisionat

Consilierul premierului Mioara Costin, al cărei nume apare pe documentul trimis de la Guvern cu punctajul pentru campania internă din PNL, a demisionat, decizia de eliberare din funcţie fiind publicată, joi seară, în Monitorul Oficial.

În Monitorul Oficial nr. 0723 din 22 Iulie 2021 a fost publicată deciza premierului Florin Cîţu privind ”eliberarea doamnei Mioara Costin, la cerere, din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului”.

”Având în vedere cererea doamnei Mioara Costin (…) prim-ministrul emite prezenta decizie: Articol unic – La data intrării în vigore a prezentei decizii, doamna Mioara Costin se eliberează, la cerere, din funcţia de consilier de statîn cadrul Cancelariei Prim-Ministrului”, se arată în document.

Numele Mioarei Costin apare pe documentul trimis de la Guvern cu punctajul pentru campania internă din PNL.

Premierul Florin Cîţu a declarat, miercuri, întrebat dacă a verificat dacă este real documentul de la Guvern cu punctajul privind campania internă din PNL, că nu poate comenta decât pe baza unor documente oficiale.

Prim-ministrul a mai spus că nu poate comenta documente editabile care apar în presă, chestionat despre semnătura electronică a Miorei Costin, şi a afirmat că în Guvern nu există semnături electronice pe documente